GündemTürkiye Gündemi

Başkanlar İklim Değişikliğini Konuştu

Başkanlar İklim Değişikliğini Konuştu

 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 16 ülkeden 55 belediyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda kentlerin dirençleri ve iklim değişikliği konuları tartışıldı.

 

Demokratik yerel yönetimlerin dünyadaki sözcüsü olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA, 16 ülkeden 55 belediyenin katıldığı yönetim kurulu toplantısı Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleştirildi.

“Bugünün amacı iletişimi maksimum düzeyde tutmak”

UCLG Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz panelde şöyle konuştu: “Bugün panellerimiz var. ‘Daha dirençli şehirleri nasıl oluştururuz?’, ‘İklim değişikliğine belediyelerimiz şehirleri nasıl hazırlarlar?’ konularını ulusal ve uluslararası platformlarda yeni edinilmiş bilgilerin tartışıldığı bir toplantıya burası ev sahipliği yapıyor. Biz de Güney Kore’de dünya teşkilat başkan yardımcısı olarak daimi olarak seçildik. Bugün burada arkadaşlarla hem bu mutluluğu paylaştık hem de bilgi paylaşımı oluyor. 2 gün sürecek programımız. Bugünün amacı iletişimim maksimum düzeyde tutup, dünyayla eş güdümü olarak 7 bölgenin bütün bilgilerinin birbiriyle harmanlı bir şekilde bir toplantı yapmak. Yılda 2 defa yapıyoruz bu toplantıları. Bir öncekini Konya’da yapmıştık. Şimdi de Gebzedeyiz”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu