Gündemİlçe Haberleri

BASKİ Alt Yapıya Başladı: Balıkesir Ekonomisine Can Suyu Katacak

BASKİ Alt Yapıya Başladı: Balıkesir Ekonomisine Can Suyu Katacak

Balıkesir’de uzun yıllar imara açılamayan Paşaalanı Mahallesinde ki “18.02” bölgesi diye anılan bölgede sorunlar çözüldü ve arsa sahipleri tapularına kavuştu. Sorunların çözüme kavuşması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’de harekete geçerek alt yapı projelerine başladılar.

An itibari ile alt yapı ile ilgili tamamlanan ve projesine başlanan işlerle ilgili bilgi paylaşan BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, bölgeye yapılacak yatırımların ekonominin zorlu bir dönemden geçtiği bu günlerde, ayrıca Balıkesir ekonomisine can suyu olacağını ifade ettiler.

340 Hektarlık Alana Alt Yapı Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü İzzet Günal, “Balıkesir, Sanayii 2. Kapı karşısında bulunan 340 hektarlık bir arazinin yol ve alt yapı projeleri hazırladılar. Toplamda 38 kilometrelik yol projesi bitti. 107 kilometrelik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon olmak üzere ayrıca üç ayrı alt yapı projeleri tamamlandı” dedi.

Kaynak Sorunu Yok

Öte yandan, söz konusu işlerle ilgili kaynak sorunu olmadığını ifade eden Günal, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları, iller bankasının desteği ve bakanlıkların destekleri ile finansman sorunu bulunmuyor. Öncelikle yol platformları oluşturulacaklar. Ardından ham yollar oluştuktan sonra ayrıca alt yapı çalışmaları süratle başlayacak” dedi.

40 Bin Kişiye Yaşam Alanı Olacak; Ekonomiye Can Suyu Katacak

İzzet Günal, bölgede alt yapı tamamlandıktan sonra, yaklaşık 40 bin kişinin yaşam alanı haline dönüşeceğini ifade etti. Ayrıca, “Bu bölge bordür, asfalt, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları ile birlikte yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağı bir alan olacak. Burası aynı zamanda şehrin ekonomisini de tetikleyecek bir bölge. Temelinden tutun, çatısına kadar. Hayatın içerisinde var olan ekonomik hareketlerin, şehrimizin içerisinde canlanacağına inanıyoruz. Çalışmalara 2022 yılının ilk çeyreğinde başlayacağız. Yer sahiplerine de buradan ayrıca müjdeyi vermiş olalım” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu