Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BASKİ’den Burhaniye’ye Kesintisiz İçme Suyu

BASKİ’den Burhaniye’ye Kesintisiz İçme Suyu

 

BASKİ, Burhaniye’nin içme suyu terfi hattı ve şebeke ana borusu deplase inşaatı yapım işini tamamladı.

 

Balikesir Buyuksehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon Idaresi Baski Sehrin Her Noktasina Dokunmayi Surduruyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), şehrin her noktasına dokunmayı sürdürüyor. Ayrıca, su ve atık su hizmetleri ile ilgili sorunları, insan odaklı, çevreye duyarlı yaklaşımla çözüyor. BASKİ Genel Müdürlüğü, sorunların çözümünde özellikle uluslar arası standartlara da önem veriyor.

BASKİ Genel Müdürlüğü, bu normlarla yatırım programına aldığı “Burhaniye İlçesi İçme suyu Terfi Hattı Ve Şebeke Ana Borusu Deplase İnşaatı Yapım İşi” çalışmalarını tamamladı. 

 

Burhaniye İlçesi Kesintisiz İçme Suyuna Kavuştu

Burhaniye İlçesinin içme suyu Vakıf-Armutlu terfi merkezinden ve toplama deposundan sağlanıyor. Ancak, ana şebeke ve terfi hattında sık sık arızalar meydana geliyordu. Bu arızalar Burhaniye’de, özellikle, yaz aylarında artan nüfusun da içme suyu sıkıntılarına neden oluyordu. BASKİ, bu sebeple söz konusu sıkıntıların önüne geçmek için, 13.888.865,71 liralık bir yatırım gerçekleştirdi.

Balikesir Buyuksehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon Idaresi Baski Sehrin Her Noktasina Dokunmayi Surduruyor. 01

Yatırım kapsamında; Ø710 mm’ lik 3.040 metre ve Ø560 mm’ lik 3.354 metre olmak üzere toplamda 6.394 metre içme suyu şebeke hatları, 5.000 m3’lük içme suyu deposu ile Vakıf-Armutlu Terfi Merkezi tadilat çalışmalarının imalatları tamamlanarak, 18.03.2021 tarihinde sistem devreye alınmıştır. “Burhaniye İlçesi İçme suyu Terfi Hattı Ve Şebeke Ana Borusu Deplase İnşaatı Yapım İşi” ile sık sık arıza meydana gelen, uzun süreli içme suyu kesintilerinin önüne geçilmiştir.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu