GündemEğitimSiyaset

BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK’Ü MİNNETLE VE ÖZLEMLE ANIYORUM

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, hayatlarını adayarak gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğini söyledi. Akın, “Vazifenin ötesinde, fedakarlıkla ve hatta hayatlarını adayarak, bizleri, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin emeğinin karşılıklarını, haklarını her ne yaparsak yapalım, ödeyemeyiz” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet mekteplerinin başöğretmeni’ unvanının verildiği ve tüm öğretmenlerimize armağan edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığımız bu gün, yediden yetmişe hepimiz için en önemli günlerden biridir” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Vazifenin ötesinde, fedakarlıkla ve hatta hayatlarını adayarak, bizleri, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren değerli öğretmenlerimizin emeğinin karşılıklarını, haklarını her ne yaparsak yapalım, ödeyemeyiz!
Türkiye Cumhuriyeti’nin, çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin inşaa edildiği günlerde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek vurguladığı gibi, bugün de Türk Milleti’nin kurtarıcıları çağdaş ve aydın görüşlü öğretmenlerimizdir.

Ülkemiz; sevgi ve sabırla adeta ilmek ilmek geleceğimizi dokuyan, öğretmenliği sadece bir meslek olarak değil, insan yetiştiren bir vazife olarak gören, Başöğretmen Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin izinde, aydın bir gelecek tasarlayan öğretmelerimizin ellerinde şekillenmelidir.

Bizler; toplumu tarihin karanlıklarında kalmış, uzak görüş ve zihniyetleriyle tasarlamaya çalışanlara karşı, çağdaşlaşmaya, bilime inanan öğretmenlerimiz ile Türkiye Cumhuriyetine ve kazanımlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Başöğretmenimizin yolunda fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme sorumluluğu ve bilinciyle hareket eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu