GündemEğitim

BAÜN Covid-19 Tanı Merkezi’nde Çalışmalar Sürüyor

BAÜN Covid-19 Tanı Merkezi’nde Çalışmalar Sürüyor

 

BAÜN Covid-19 Tanı Merkezi’nde Çalışmalar Sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk 37 laboratuvardan birisi olan Balıkesir Üniversitesi Covid-19 PCR Tanı Merkezi’nde 24 Mart 2020 tarihinden bu yana toplam 105 bin 104 test gerçekleştirildi.

105 Bin 104 Test Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ilk 37 laboratuvardan birisi olan Balıkesir Üniversitesi Covid-19 PCR Tanı Merkezi’nde 24 Mart 2020 tarihinden bu yana toplam 105 bin 104 test gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş covid-19 salgını süreci ve tanı merkezi ile ilgili açıklamada bulunarak şöyle kaydetti:

Yeni Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

“Öncelikle bu salgın döneminde cansiperane şekilde çalışan hocalarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Salgın sürecinin başından bu yana Covid 19 PCR tanı merkezimiz 7/24 esasına göre çalışmalarına devam etmektedir. Hastanemizde oluşturduğumuz covid servisine ilave olarak yeni yoğun bakım ünitesini de açmış olduk.

“Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü İle Ortak Çalışıyoruz”

Valimiz Sayın Hasan Şıldak’ın öncülüğünde il sağlık müdürlüğümüz ile koordineli bir biçimde çalışıyoruz. Üniversite hastanemizin tüm imkânlarını şehrimiz için kullanmaya devam edeceğiz. Burada en büyük görev yine vatandaşlarımıza düşüyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeliyiz. Bulaşma riskini minimuma indirmek zorundayız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu