GündemEğitim

BAÜN Hastanesi Acil Servisi 3. Basamak Olarak Seviyelendirildi

Kurulduğu günden bu yana Balıkesir ve çevresine nitelikli sağlık hizmeti sunan Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, her alanda gelişimini sürdürüyor.

Üniversite hastanesinde 2019 yılı Şubat ayında açılan Acil Servis, kısa sürede gerçekleştirdiği gelişimle 3. Basamak seviyelendirmesini elde etti. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne 2020 yılı Şubat ayında yapılan 3. Basamak seviyelendirilme başvurusu, Haziran ayında gerçekleştirilen denetim incelemelerin ardından tamamlandı. Başarıyla tamamlanan sürecin ardından Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi, Balıkesir İl Sağlık Müdürü kararı ve Balıkesir Valiliği oluru ile üst düzey acil servisleri niteleyen 3. Basamak olarak seviyelendirildi.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, gerek insan kaynağı gerekse tıbbi ve teknolojik donanım bağlamında üniversite hastanesine son dönemde yapılan yatırımların karşılığını almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, sürece katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Göreve başlamasının hemen akabinde Acil Servisin faaliyetleriyle 1 yılı aşkın sürede çok sayıda acil vakanın şehir dışına sevkinin önüne geçildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, bundan sonraki süreçte de Balıkesir ve çevresi için her branşta nitelikli sağlık hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu