GündemDünyadan HaberlerEğitim

BAÜN TÖMER’DEN KÖRFEZ’E GEZİ

Yunus Emre Enstitüsü ve Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nin uyguladığı yaz okulu programı kapsamında 15 farklı ülkeden gelen 20 öğrenci Edremit ve Ayvalık’ın tarihi ve kültürel ögelerini tanıma fırsatı buldu.

 

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı-TÖMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın öncülüğünde yapılan kültür gezisi oldukça verimli geçti. TÖMER hakkında bilgi veren Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Narlı, “Yaklaşık 70 ülkede Türkiye Cumhuriyeti’nin kurduğu Yunus Emre Enstitüleri var. Bu ülkede Türkçe öğrenimi gören üniversite öğrencileri ve üniversite mezunu öğrenciler her yıl Türkiye’ye geliyor. Bu yıl yaklaşık 1000 öğrenci 29 üniversite ile anlaşma sağlayarak Türkiye’ye yaz okulu programı için geldiler. Bu üniversitelerden biri de Balıkesir Üniversitesi oldu. Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) olarak Lübnan, Libya, İngiltere, Bosna, Kosova, Norveç, Somali, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan ve ABD gibi 15 farklı ülkeden 20 öğrenciyi buraya getirdik. Öğrencilerimiz B2 düzeyinde Türkçe bildikleri için iletişim problemi yaşanmıyor. Biz TÖMER merkezimizde hafta içi öğlene kadar Türkçe eğitimi veriyoruz, öğleden sonrası ve hafta sonlarını ise kültürel etkinliklere ayırıyoruz. Kültürel etkinlikleri de belediyelerimizle birlikte organize ediyoruz. Bu çerçevede Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi, Altıeylül, Edremit, Ayvalık gibi belediyelerimizle birlikte bir organizasyon sağlayarak bu bölgelerin bütün maddi manevi kültür ögelerini öğrencilerimize tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

TARİHE YOLCULUK YAPTILAR

Öğrenciler Edremit’te Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Antandros Antik Kenti ve Akçay’ı ziyaret ettiler. Bölgenin etnografik eserlerini ve kültürünü öğrenmek için gelen öğrencileri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka karşıladı. Öğrencilerimize A. Sıdıka Erke Etnografya Müzesi Müdürü İrfan Kolçak, Edremit Kent Konseyi Turizm Gurubu Başkanı Gürbüz Günbay eşlik etti. TÖMER öğrencileri Ayvalık ve Cunda’nın tarihi ve kültürel ögeleri tanıdılar. Keyifli vakit geçiren öğrenciler, Paşalimanı’nda yüzerek Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in misafiri oldular. Öğrencilere Ayvalık gezisini organize eden BAÜN Yüksek Lisans öğrencisi İlknur Kamalı eşlik etti. Kültürel mekanlarda tarihe yolculuk yapan öğrenciler, eğlence ve dinlenme yerlerini de gezerek gönüllerince vakit geçirme fırsatı yakaladılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu