GündemDünyadan HaberlerEğitim

BAÜN TURİZM FAKÜLTESİ’NİN ANILARINDAN MÜZE OLUŞTURULDU

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Turizm Fakültesi mezunlarının anılarından oluşan 43 yıllık okul geçmişini bünyesinde kurduğu müzeyle yeni kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

 

 

MÜZEDE ANILAR TOPLANIYOR

 

 

Okul binasında 2003 yılında kurulan müzede yaklaşık 7 bin mezunun okul, komşuluk, sportif müsabakalarda kurulan dostlukların oluşturduğu anılar okulun geçmişini anlatıyor. Kurulan müzede öğrencilerin anılarının resimlerinin yanı sıra sportif başarılarda elde edilen ödüllerle, eski dönemlerde kullanılan materyaller yer alıyor.

 

 

7 BİN MEZUN VAR

 

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt okul ve müze hakkında yaptığı açıklamada, “1975 yılında Uludağ Üniversitesi Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek okulu adıyla kurulan okulumuz, daha sonra İşletme Bölümünün Bursa’ya nakil olmasıyla birlikte Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu olarak 1982 yılından bu yana eğitim-öğretim vermektedir. 2013 yılında yüksek okulumuzun fakülteye dönüşmesiyle birlikte Turizm Fakültesi olarak eğitim-öğretime dört bölüm olarak sürdürüyor. Fakültemizin geçmişi birçok başarılarla dolu. Türkiye’nin ilk turizm yüksek okulu, şimdiki adıyla fakültelerinden birisi. Bugüne kadar 7 bine yakın mezunumuz var. ”dedi.

 

 

HER YIL MEZUNLAR BULUŞUYOR

 

 

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, “Mezunlarımızın birçoğu Antalya’da ki orta ve üst düzey yöneticilerin yarısına yakını bizim mezunumuz. Merkezi Antalya’da bulunan mezunlar derneğimiz var, ayrıca İstanbul ve Bodrum’da şubeleri bulunmakta. Biz her yıl İstanbul, Antalya ve Bodrum’da mezunlarımızla bir araya geliyoruz ve her beş yılda bir de okulumuzda çeşitli etkinliklerle kuruluşumuzu kutluyoruz. Bu anlamda 2020 yılında görkemli bir etkinlikle okulumuzun 45’inci yılını kutlayacağız” dedi.

 

 

İLK TURİZM FAKÜLTELERİNDEN BİRİ

 

 

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin turizm sektöründe bir marka olduğuna da dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt konuşmasının devamında şöyle kaydetti:
“Türkiye’nin ilk turizm fakültelerinden birisiyiz. Mezunlar, öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma, spor müsabakalarındaki başarılar, bu başarılar neticesinde oluşan dostluklar, kurumsallaşma bizi bu müzeyi oluşturmaya itti. Emekli Almanca okutmanımız Aydın Ayhan Hocamızın da katkılarıyla Türkiye’nin belki de ilk Turizm Okulu müzesini okulumuza kazandırmış olduk.

 

 

HER YIL MEZUNLAR ANI EKLİYOR

 

 

2003 yılında kurulmuş olan bu müze her yıl mezunlarımızın katkıda bulunduğu hatıralarıyla büyüyerek devam ediyor. Tabi ki mezunlarımızın 40 yıllık geçmişi içerisinde her birinin okul anıları var, komşuluk, arkadaşlık, spor müsabakalarıyla gelen dostluk anıları var. Şu anda okulumuzda bin 800 öğrencimiz var ve dört bölümde eğitim-öğretim devam ediyor.
7 bine yakın mezunumuz sektörde bulunuyor ve bu anlamda Türkiye turizminin lokomotif fakültelerinden birisiyiz.

 

 

TÜRKİYE’DE BİR MARKA

 

 

Sektördeki imajımız çok iyi. Her ne kadar fakülte olsak da yüksek okul iken kullandığımız kısaltılmış adı olan BİTYO’yu kullanmaya devam ediyoruz.
Okulumuz turizm alanında Türkiye’de bir marka olmuştur. Biz bu markayı yeni katılan öğrencilerimizle birlikte her yıl güçlendirerek turizm sektöründe hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni öğrencilerimizin katılımlarıyla turizm sektörüne müdürler, yöneticiler, acente sahipleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Mezunlarımızın sektördeki başarısı bizleri her zaman gururlandırıyor.
Bu anlamda da mezunlarımızın sektörde yönetici ve işveren konumunda olması bizim okulumuzun gücünü daha da pekiştiriyor ve bizler de bu mezunlarımızla devamlı işbirliği halinde bulunuyoruz. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu