Gündem

BAUN VE BGYC’DEN “15 TEMMUZ ÖZEL PROGRAMI”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Koordinasyonunda Balıkesir Valiliği Öncülüğünde Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti işbirliği ile hazırlanan 15 Temmuz özel etkinliği BAÜN NEF bahçesinde dün gerçekleştirildi.

VALİ YAZICI “NİYETİ BOZUKLAR BALIKESİR’DE DE VARDI”

Vali Ersin Yazıcı, “Şehrimizde şükürler olsun kan akmadı ama o gece niyeti bozuklar bura da da vardı. Öncelikle Kuvay-i Milliye nin güzel insanlarına demokrasilerine, Cumhuriyetlerine, Devletine, Milletine sahip çıktıkları için hepinizin huzurunda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz o niyeti bozuklarla yaptığımız birtakım telefon görüşmelerinde arkamızda Balıkesir halkının gücünü her daim hissettik.”

NARLI “ZAMANINDAN ÖNCE İDRAK GÜCÜ”

BAÜN Rektör vekili Prof.Dr Mehmet Narlı da yaptığı konuşmada “Bu bir millet zaferi ve hepimiz bunu kabul ediyoruz. Şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa diliyor ve şu duayı ediyoruz: “Allah’ım bize hıyaneti zamanında idrak etme gücü nasip eyle. Bizi bir daha hain darbe girişimleriyle muhatap kılma diyorum” dedi.

BALIKESİR’İN O GECEKİ KOMUTANI

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek , “Bugün bu kürsüde gururla ve dimdik alnı ak bir şekilde tüm meslektaşlarıma ve o gece canını hiç düşünmeden hain darbecilere karşı duran Balıkesir’in o geceki komutanı Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya Balıkesir halkı ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

 

“VATAN SÖZKONUSU İSE GERİSİ TEFERRUAT”

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı “Çok kıymetli şehit ailelerimiz, Saygıdeğer Gazilerimiz Ve Kıymetli Katılımcılar, Balıkesir Üniversitemizi Ve Balıkesir Gazeteciler Yazarlar Cemiyetimizi Bu Güzel etkinlikten dolayı kutluyorum.15 Temmuz kara gün. O hain, kendi ellerimizle yetiştirdiğimiz, kendi paralarımızla okuttuğumuz, büyüttüğümüz halk deyimi le adam etmiş, kendini 1 dolara satmış hainlerin kalkışma gecesi. Bunu anma ve unutturmamak için bu tür faaliyetlere ihtiyaç var. Bu ülkede hiç kimse içimizdeki hainler dâhil, milletimizin istemediği bir davranışta, kalkışmada bulunamaz. Bulunursa da dersini alır” dedi.

“15 TEMMUZLARI YAŞAMAYALIM”

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı konuşmasında, herşeyin canımızın dahi feda edilebileceğini kimse aklından çıkarmamalı diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Ve o gecede öyle oldu. Burada şehit ailemiz var. Gencecik evlatlarını bu ülke uğruna feda ettiler. Gururla onurla ve dimdik yanımızdalar. Allah onlardan razı olsun. Başta sayın Cumhurbaşkanımız ve İstanbul’da, Ankara’da canını ortaya koyan binlerce vatandaşımızdan Allah razı olsun. Bugün burada rahat bir şekilde yaşamımıza devam ediyorsak bu insanların sayesinde oldu. Bende herkes gibi aynı temennide bulunmak istiyorum. Bir daha 15 Temmuzlar yaşamayalım. Bir daha Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasın. İnşallah pislikleri içimizden temizledik ve temizlemeye de devam ediyoruz. Bu ülke ve bu devlet 3-5 tane hainin, kendini bilmezin yapacağı bu tür kalkışmalara pabuç bırakmaz ve bırakmadığı da ortada”

NİYETİ BOZUKLAR BALIKESİR’DE DE VARDI

Vali Ersin Yazıcı, “Şehrimizde şükürler olsun kan akmadı ama o gece niyeti bozuklar bura da da vardı. Öncelikle Kuvay-i Milliye nin güzel insanlarına demokrasilerine, Cumhuriyetlerine, Devletine, Milletine sahip çıktıkları için hepinizin huzurunda tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz o niyeti bozuklarla yaptığımız birtakım telefon görüşmelerinde arkamızda Balıkesir halkının gücünü her daim hissettik. ”dedi.

“KENDİNİ 1 DOLAR’A SATMIŞ HAİNLER”

Vali Yazıcı, “Balıkesir Valiliğinin önünde Emniyet Valiliğinin önünde toplanan Koca Seyit’in torunları bize güç verdi. Ve bizde onlardan aldığımız güçle Şehrin Valisi olarak haddini bilmezlere yapılan telefon görüşmelerinde niyetleri açık seçik bozuk olanlara ikazlarımızı yaptık. Kimsenin burnu kanamadı. Şükürler olsun ama eğer şuan içeride olan ve kendini 1 dolara satmış olan o hainler harekete geçseydi ben inanıyorum ki Balıkesir’de de şehitlerimiz, gazilerimiz olacaktı. 251şehidimiz var.15 Temmuz’u demokrasimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu bildirmek, belirtmek, kalplere nakış nakış işlemek adına bu tür etkinliklerden vazgeçmemek lazım. Çocuklarımız, yaşlılarımız herkes bu konudan haberdar olmalı.Bu ülkede kafası esen ve neydiği belli olmayan din adına yola çıkıp islamın dışında neydiği belli olmayan bir yola saptırıp ardından da Türkiye Cumhuriyetini ele geçirmeye kimse niyetlenmemeli niyetlenememeli. Bunun içinde toplumun bilinçlendirmesi lazım. Bu bilinç içinde yapılan bu tür faaliyetleri her daim destekliyorum. Birey olarak ta destekliyorum. Valilik olarak ta destekliyoruz. Halkımız inşallah bir daha böyle kötülüklerle karşılaşmaz Kardeş gibi yaşadığı insanlarla karşı karşıya gelmez, İsteğimiz duamız budur. Ülkemiz için herkes kürdüyle, lazıyla, çerkesiyle canını vermeye dünden hep hazır. Bunu kimse test etmesin. Zaten 15 Temmuz bu testi büyük milletin nasıl geçtiği ortada.Bu ülkede hep birlikte kardeş hane duygularla çeşitliliği de bir mozaik kabul ederek yaşamaya devam edelim. Bu vesileyle ben emeği geçenlere teşekkür ediyor ve İstanbul’dan Balıkesir’e gelen şehit ailemize, milletimize teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

NARLI “ZAMANINDA İDRAK GÜCÜ”

BAÜN Rektör vekili Prof.Dr Mehmet Narlı da yaptığı konuşmada “Sayın Valim, Çok değeri şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, misafirlerimiz 15 Temmuz hain darbe girişimi çerçevesinde Üniversitemizin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile birlikte hazırladığı programımıza hoşgeldiniz. Bu bir millet zaferi ve hepimiz bunu kabul ediyoruz. Şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa diliyor ve şu duayı ediyoruz: “Allah’ım bize hıyaneti zamanında idrak etme gücü nasip eyle. Bizi bir daha hain darbe girişimleriyle muhatap kılma diyorum” dedi.

MİLLET İRADEM BANA AİTTİR DEMİŞTİR

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek’in açılış konuşmasını yaptığı faaliyette Başkan Akyürek, “15 Temmuz 2016 büyük Türk Milleti’nin yüzü ak alnı dik bir duruşu imzaladığı tarihindeki sayısız ama en son görüntüsüdür. “Milletimin “iradem bana aittir ”dediği o gece,bu milletin gözü kulağı olan basın kuruluşları da hain darbecilerin karşısında durmuş ve bu hain girişimin bertaraf edilmesinde aktif rol almıştır. Bugün bu kürsüde gururla ve dimdik alnı ak bir şekilde tüm meslektaşlarıma ve o gece canını hiç düşünmeden hain darbecilere karşı duran Balıkesir’in  o geceki komutanı Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya Balıkesir halkı ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu