GündemEğitimSiyaset

BAÜN’de 3+1 Eğitim Modeli

BAÜN’de 3+1 Eğitim Modeli

 

BAÜN’de 3+1 eğitim modeli adıyla ilkdefa pilot uygulama gerçekleşecek. Uygulama için, Edremit MYO, Bigadiç MYO, İvrindi MYO ve Savaştepe MYO 3 +1 modeli için pilot MYO’ları seçildi.

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda ilk defa pilot uygulaması yapılacak olan yeni  3+1 Eğitim sitemi hakkında bilgi aldı.

Pilot Meslek Yüksek Okulları Belirlendi

Balıkesir’de pilot uygulaması yapılacak olan yeni eğitim sistemi (3+1 Eğitim Modeli) hakkında Okul Müdürü Engin Bozacı’dan bilgi aldı. İdari yönetimler, Üniversite, STK’lar ile Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarıyla yapılan protokollerle; hedefi, mezun öğrencilerin nitelikli istihdam edilebilirliklerini arttırmak, iş dünyasında nitelikli işgücü talebini karşılamak ,üniversite-sanayi iş birliği oluşturmak olan model ile, Balıkesir’imizde 2022-2023 güz dönemine giriliyor. Edremit MYO, Bigadiç MYO, İvrindi MYO ve Savaştepe MYO 3 +1 modeli için pilot MYO’lar olarak seçildi. İlerleyen dönemde Balıkesir MYO’muzun da yeni eğitim sistemine geçmesi planlanıyor. Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu