GündemDünyadan HaberlerEğitim

BAUN’DE AHİLİK PANELİ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ahilik Panellerinin beşincisine Balıkesir Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.

Panele, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Kerim Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmaları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Duymaz’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde; Tarih Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Köç “Osmanlı Dini ve Ahlaki Hayatında Ahilik”, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Satı Kumartaşlıoğlu da “Ahilik ve Kültürümüzdeki Yeri” konularında dinleyicileri bilgilendirdi. Panelin ardından gerçekleşen söyleşi bölümünde ise Yırcalı Holding Onursal Başkanı Rona Yırcalı, dinleyenlere ahilik, ticari yaşam ve kişisel tecrübelerine dair bilgiler verdi.
Etkinlik plaket töreni ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu