GündemEğitim

BAÜN’de Deham Faaliyetleri Sürüyor

BAÜN’de Deham Faaliyetleri Sürüyor

 

Balıkesir Üniversitesi Deney Hayvanları Üretim, Bakım, Araştırma Merkezi BAÜN DEHAM , kurulduğu günden bugüne üniversitede görev yapan bilim insanlarına sunduğu laboratuvar ve araştırma olanaklarıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Merkezi BAÜN DEHAM , kurulduğu günden bugüne üniversitede görev yapan bilim insanlarına sunduğu laboratuvar ve araştırma olanaklarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. İlgili bakanlık onayı ile faaliyet gösteren yüksek lisans doktora ve tıpta uzmanlık çalışmaları, tez çalışmaları, akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ve deney hayvanları kullanım sertifikası programları da gerçekleştiriliyor. Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren DEHAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Bulmuş merkezin sahip olduğu olanakları ile akademisyen ve lisansüstü eğitim gören öğrenciler için kapıların her zaman açık olduğunu vurguladı. Özgür Bulmuş şunları kaydetti:

“HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA İLGİ”

“Uzun süredir içerisinde bulunduğum laboratuvar hayvanları bilimine, bilim insanları her geçen gün daha fazla ilgi göstermektedir. Bu ilgiyi on yılı aşkın süredir birçok farklı üniversitede katıldığım eğitim faaliyetlerinde de görmeye devam ediyorum. Ülkemizdeki üniversiteler bünyesindeki hayvan araştırma merkezlerinin sayısı artmaktadır. DEHAM’ın aktif kullanıldığı üniversitelerde bilimsel yayın üretkenliği açısından bakıldığında, bu birikimlerin lokomotif görevi gördükleri aşikardır.

DEHAM YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Bu nedenle bilimsel başarıyı hedefleyen üniversiteler deney hayvanları merkezine gerek donanımsal alt yapı gerekse deneyimli personel istihdam edilmesin yönünden ciddi yatırımlar yapılmaktadır. Bu bilimsel üretkenlik yarışında ön sıralarda yer almayı hedefleyen Balıkesir Üniversitesi de Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’un özel ilgisi ve destekleriyle DEHAM olan yatırımlarına devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu