GündemEğitim

BAÜN’de Obezite Ameliyatı

BAÜN’de Obezite Ameliyatı

 

Kurulduğu günden itibaren Balıkesir ve çevresine sunduğu nitelikli sağlık hizmeti ile gelişimini sürdüren Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen obezite ameliyatına ilişkin Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Başbuğ açıklamalarda bulundu.

“ÖNERİLEN YÖNTEMLERİN BAŞINDA ”

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Başbuğ obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirtirken; diyet, egzersiz ve ilaçla tedavi yöntemlerinin yetersiz olduğu durumlarda uygulanan bariatrik ve metobolik cerrahinin kalıcı kilo kaybı için önerilen yöntemlerin başında geldiğini ifade etti.

HASTA 4. GÜNDE TABURCU OLDU

Dr Murat Başbuğ; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’un ve Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Ali Engin Ulusal’ın destekleri ile hastanemizde Endokriniloji, Psikiyatri ve Anestezi uzmanları ve diyetisyenlerden oluşan uzman obezite birimini kurduk. Dr. Öğretim üyesi Ferhat Çay’ın Anabilim Dalımıza katılması ile kadromuzu daha da güçlendirerek ilk obezite ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanızı 4. Günde şifa ile taburcu ettik. Balıkesir ilimize ve bölgemize hastanemiz adına böyle bir imkanı sağladıkları için büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayız. “ şeklinde konuştu.

KARAR İÇİN “VİK ” KULLANILIYOR

Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Çay da obezitenin operasyonlarına karar vermek için Vücut Kitle İndeksi’ni kullandıklarını, VKİ 40’ın üzerinde olanlar ve 35 40 arasında olup diyabet, kalp hastalıkları gibi ek rahatsızlıkları olan hastaları ameliyat ettiklerini söyledi. Dr. Ferhat Çay “en sık yapılan operasyon, tüp mide operasyonu olarak da bilinen sleeve gasrektomi operasyonudur. Bu operasyon deneyimli ellerde ortalama 35 40 dakika sürmektedir. Kapalı obezite ameliyatlarımız, 4 adet 1 cmlik küçük kesilerden yapılmaktadır. Operasyon sonrasında 2. Günde uzman diyetisyenimiz eşliğinde hastamızın yeme içmesine başladı. 3. Ve ya 4. Günde taburcu etmekteyiz. Bunun yanı sıra Gastrik Bypass ve diğer ileri düzey obezite cerrahisi işlemleri de uygun hasta grubuna kliniğimizde yapılacaktır. “ dedi. bütün ameliyatlarda kanama, kaçak gibi komplikasyonların olabileceğini belirten Çay, deneyimli kliniklerde bu komplikasyonların çok düşük oranda görüldüğünü ifade etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu