BAÜN'den Küresel İş Birliklerinde Büyük Adım: 34 Yeni Anlaşma!
Balıkesir Üniversitesi’nden 34 Yeni Uluslararası Anlaşma: Küresel Eğitimde Yeni Dönem

BAÜN’den Küresel İş Birliklerinde Büyük Adım: 34 Yeni Anlaşma!
BAÜN, 8 Yeni Ülke ile Erasmus+ ve Akademik İş Birliği Anlaşmaları İmzaladı

Balıkesir Üniversitesi Uluslararası Anlaşmalarla Gücünü Artırıyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), uluslararası iş birlikleri alanında büyük bir adım atarak son beş ay içerisinde 34 yeni anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmaların 22’si, daha önce iş birliği yapılmamış ülkelerle sağlandı ve bu gelişme üniversitenin küresel eğitim ve araştırma ağını daha da genişletti. BAÜN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından koordine edilen bu anlaşmalar, öğrenci ve akademik personel hareketliliği, ortak projeler ve bilimsel iş birlikleri için yeni kapılar açıyor.
Yeni dönemde yapılan anlaşmalarla birlikte 8 ülkeden 10 üniversite ile yeni iş birlikleri başlatılırken, 8 farklı ülkeden 12 üniversite ile Erasmus+ anlaşmaları gerçekleştirildi. Ayrıca 6 ülke ile de 12 yeni protokol imzalanarak Balıkesir Üniversitesi’nin uluslararası iş birlikleri ağı toplamda 55 farklı protokolle genişletildi. BAÜN, uluslararası arenada daha güçlü bir pozisyona gelmeyi ve eğitimde global bir marka olmayı hedefliyor.
Koordinatör Kısadere’den Bilgi: “173 Üniversite ile 292 Anlaşmamız Var”
BAÜN Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. İhsan Kısadere, yapılan yeni anlaşmalarla birlikte Balıkesir Üniversitesi’nin 25 Avrupa Birliği ülkesinden 142 üniversite ve 13 AB dışı ülkeden 31 üniversite olmak üzere toplamda 173 üniversite ile 292 uluslararası anlaşmaya sahip olduğunu belirtti. Kısadere, bu anlaşmaların öğrenci ve personel hareketliliği başta olmak üzere akademik iş birlikleri, ortak projeler ve kültürel etkileşim alanlarında büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi.
Türk Dünyası Hareketliliği Programı ile Uluslararası Deneyimler Artıyor
Doç. Dr. Kısadere, Türk Dünyası Hareketliliği Programı çerçevesinde Balıkesir Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin ve akademisyenlerin, uluslararası deneyimler kazanmasına yönelik projelerin de sürdüğünü söyledi. Bu program, hem akademik başarıyı hem de kültürel alışverişi artırarak, Balıkesir Üniversitesi’nin bölgesel ve küresel etkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Rektör Oğurlu: “Uluslararasılaşma Adına Güçlü Adımlar Atıyoruz”
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonunu güçlendirmek adına yapılan anlaşmaların büyük önem taşıdığını vurguladı. Oğurlu, “Uluslararası iş birliklerimizi her geçen gün genişletiyoruz. Bu anlaşmalar, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için bilimsel iş birlikleri, ortak araştırmalar ve değişim programları gibi önemli fırsatlar sunuyor. Balıkesir Üniversitesi’ni uluslararası düzeyde daha etkin ve rekabetçi bir konuma taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Rektör Oğurlu, bu anlaşmaların üniversitenin küresel prestijini artırdığını ve bilimsel projelerde daha fazla yer almalarını sağladığını belirtti. Üniversite olarak uluslararası düzeyde yapılan her iş birliği, hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin küresel ölçekte bilgi ve deneyim kazanmasına büyük katkı sağlıyor.
Yapılan Yeni Anlaşmalar:
Genişletilen Anlaşmalar:
Yapılan Yeni Protokoller:
Bu genişletilen iş birlikleri ile Balıkesir Üniversitesi, sadece öğrenci değişim programlarıyla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda akademik projelerde de öncü bir rol üstlenmeyi planlıyor.
Haber Merkezi
Havran MYO’dan Anlamlı Gönüllülük Çalışması