GündemEğitimSpor

BAÜN’den Sporcu Sağlığına Önem Veren Proje

BAÜN’den Sporcu Sağlığına Önem Veren Proje

 

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde önceki günlerde kurulan Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi şehir ve üniversite entegrasyonunu sağlamaya devam ediyor.
Sporcuların sağlığı ve performanslarına ilişkin ölçümlerin yapılabildiği merkez, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde bilimsel hizmet veren birimlerden biri olarak varlığını sürdürüyor.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN KURULDU

Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Özkan Işık’ın Müdür olarak görev yaptığı Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetim kurulunda; Spor Bilimleri Fakültesi’nden Prof. DR. Fahri Akçakoyun ve Doç. Dr. Numan Alpay, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Serdar Demirci ve Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aziz Atik yer alıyor. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş üniversitenin her alanda değer üreten çalışmalarının içinde yer aldığını ifade ederken, sporcu sağlığı alanında da bilimsel çalışmalar gerçekleştirecek merkezin üniversite ve Balıkesir için önemli katkıları olduğunu söyledi.

REKTÖR KUŞ’UN DESTEKLERİNE TEŞEKKÜR

Merkez Müdürü Doç. Dr. Özkan Işık da merkez hakkında açıklamada bulundu. Işık şöyle kaydetti:
“Gerek şehir ve üniversitemizin entegrasyonu, gerekse şehirde yer alan amatör ve profesyonel spor kulüplerinin sporcularının sportif performans ölçümlerini ve branşlara ilişkin gereksinimlerin belirlenmesi ya da sakatlık sonrası spora geri dönüşleri ve Spor Bilimleri öğrencilerinin uygulamalı olarak ders işleyebilmeleri açısından böyle bir merkeze ihtiyaç vardı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’a böyle bir merkez kurarak bizler göreve uygun gördüğü için teşekkür ederim.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu