BAÜN’lü Akademisyenlerden Yeni Bir AB Projesi

BAÜN’lü Akademisyenlerden Yeni Bir AB Projesi
Balıkesir Üniversitesi Akademisyenleri tarafından hazırlanan proje İspanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye layık görüldü.
İSPANYA ULUSAL AJANSI DESTEKLEYECEK
Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Doç. Dr. M. Tuncay Sarıtaş’ın Türkiye Koordinatörlüğünü üstlendiği ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Palabıyık’ın araştırmacı olarak yer aldığı “BIMVET3-Building BIM digital competences for Tertiary VET in the designing and management of construction projects” isimli proje İspanya Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye layık görüldü.
YABANCI ÜNİVERSİTELER DE YER ALDI
“Avrupa Birliği Erasmus+ KA203-Yüksek Öğretimde Stratejik Ortaklık” faaliyeti kapsamında sunulan 2020-1-ES01-KA203-083262 numaralı projede Türkiye’den Balıkesir Üniversitesinin (BAÜN) yanı sıra; İspanya’dan The Technical University of Cartagena (UPCT) ve The Technological Construction Centre of the Murcia Region (CTCON), Portekiz’den ATENEA Projects Lda. ve Polytechnic Institute of Leiria (IPLeiria), Litvanya’dan Vilnius Builders Training Centre ortaklar olarak yer aldı.
PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Doç. Dr. M. Tuncay Sarıtaş proje hakkında bilgiler verirken şunları kaydetti:
“Projenin amacı, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun olarak üniversite öğrencilerinin mesleki boyutta Bina Bilgi Modellemesine (BIM-Building Information Modelling) yönelik bilimsel ve teknik bilgilerini edinmeleri ve uygulayabilmeleri için müfredat ve eğitim materyallerinin geliştirilmesidir. Proje konsorsiyumu, farklı öğrenme materyallerinin bulunacağı bir BIMVET3 Platformu geliştirecektir. Bu materyaller arasında BIM ile ilgili çizim süreçlerine yönelik eğitsel videolar, BIM’e yönelik sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri araç ve platformlarının kullanılması, BIM ile ilgili fotogrametri kaynaklarının kullanılması, BIM derslerinin yürütülmesinde örnek uygulamalar ve BIM konularının işlenmesine yönelik eğitici el kitabı vardır.
“PROJE ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERE KAYNAK SAĞLAYACAK”
Özetle bu proje, mesleki eğitimde üniversite öğrencilerimizin iş sektöründeki istihdamına yönelik ve aynı zamanda öğretim üyelerimizin BIM eğitimleri için gerekli içerik, araç ve kaynaklara erişebilecekleri bir platform sunacaktır. 24 ay süreli proje ile yenilikçi işbirlikleri ve iyi uygulamaların üretimi ve paylaşımına yönelik ülkemize, üniversitemize ve iş sektöründeki diğer paydaşlara önemli katkılar sağlaması amaçlanmaktadır. Projenin ilk uluslar ötesi toplantısı çevrimiçi olarak 23.12.2020 tarihinde yapılmıştır”