GündemEğitimTürkiye Gündemi

BAÜN’ün Kalp Takımı Yenilikleri Takip Ediyor

BAÜN’ün Kalp Takımı Yenilikleri Takip Ediyor

 

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinin oluşturduğu “kalp takımı” sıkıntılı hastalar için uygulanan minival invaziv yöntemiyle kalp ameliyatına devam ediyor.

 

Açık kalp ameliyatının yanında küçük kesi ile kaburga kemiklerinin arasından yapılan uygulamayla gerçekleştirilen minival invaziv yöntem hastanın daha çabuk iyileşmesini sağlıyor. Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi “Kalp Takımı” 50’li yaşlardaki Tuncay Çetin isimli hastaya kapalı yöntemle yaptıkları ameliyatla 2 damarını by-pass ederek sağlığına kavuşturdu. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu, Kardiyolog Dr Eyüp Avcı’nın oluşturduğu Kalp Takımı kendilerine müracaat eden hastaların durumuna göre ileri teknikler kullanarak onları sağlığına kavuşturmaya devam ediyor. Türkiye’de sayılı kalp merkezlerinde uygulanan minival invaziv yöntemini Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde de uyguladıklarını belirten Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu hastalarını sağlıklarına kavuşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“Küçük kesi ile iki damara by-pass uyguladık”

Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu uygulanan yöntemle ilgili yaptığı açıklamada, “Hastamıza minival İnvaziv koroner arter by-pass ameliyatı yaptık. Normalde bu ameliyatın yapılma standardı ön taraftan iman tahtasını ikiye ayırarak yaparken, bu minimal yöntemde kaburga arasından girip, yaklaşık 3-4 santimlik kesiyle beraber memenin hemen altından hastanın iki damarına by-pass yaptık. Bu yöntemin ismine mid-cap da deniyor. Bu hasta grubunu biz kalp takımı olarak belirliyoruz. Burada öncelikle Eyüp Avcı hocamız hastaya anjiyosunu yaptı. Hastamız bize bir takım şikayetlerle başvurmuştu bunların incelemesi yapılarak anjiyoya gidildi. Anjiyoda iki damar için kritik lezyonlar nedeniyle cerrahi kararı verildi. Hastamız genç yaşta olduğu için küçük kesi yöntemi isteği vardı. Biz de hastayı değerlendirdik, anatomik yapısına baktık, bu yöntem için uygun olacağını gördük, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra hastaya 4 gün önce mid-cap dediğimiz yöntemle iki damarına by-pass yaptık” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu