GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BAYRAKTAR ‘’ÇİFTÇİYE DESTEK LAZIM’’

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, “Biz artık daha fazla üretmek zorundayız. Üretime odaklanmak zorundayız. İthalat yapmak mümkün değil. Çiftçimizi tarlada tutmalı, çiftçimize daha fazla destek vermeliyiz” dedi.

Türkiye Ziraat Odalı Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Biz artık daha fazla üretmek zorundayız. Üretime odaklanmak zorundayız. İthalat yapmak mümkün değil. Çiftçimizi tarlada tutmalı, çiftçimize daha fazla destek vermeliyiz” dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TZOB Genel Başkanı Bayraktar, 6 ilden 87 Ziraat Odası’nın Başkan ve Meclis Başkanlarıyla bir araya geldi.

Bayraktar, yaptığı konuşmada, Ege Bölgesinin birçok üründe, dünyayla rekabet şansına sahip olan bir bölge olduğunu belirterek, tarımın stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile yapacakları protokolle meteoroloji bilgilerini çiftçilerle paylaşacaklarını bildirdi.

“ÜRETİCİ DESTEK İSTİYOR”

Yapısal sorunların getirdiği maliyetin ciddi boyutlarda olduğunu, bu sorun çözülmeden tarımda hedeflere ulaşılamayacağını, üretimin sürdürülebilir kılınamayacağına dikkati çeken Bayraktar, şunları söyledi:

“Onun dışında özellikle son kur artışıyla beraber de takdir edersiniz mazotta gübrede ilaçta yemde maliyetler arttı. Yemde biz istedik hükümetimiz KDV indirimi desteği verdi ama bu maalesef üreticiye yansımadı. Yemde desteğin muhakkak surette üreticiye doğrudan ödenmesinde büyük fayda vardır. Yani bir süre sonra fabrikalar altı ay gibi bir zaman sürecinde belirli indirimler yaptılar ama sonra yem tekrar pahalandı. Kur artışıyla beraber pahalılık devam etti.

Bugünlerde tabi üreticilerimiz özellikle taban gübresi kullanacaklar. Ekim sezonu başlıyor. Burada fevkalade artan gübre fiyatlarına üreticilerimiz muhakkak suretle destek istiyorlar.” Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen TZOB Ege Bölge toplantısına Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Tarım Bakanlığı Genel Müdürleri, Kurum, Daire Başkanları, Ziraat Odası Başkan ve Meclis Başkanları, Meclis Üyeleri, çiftçiler katıldı. (Tarımdan Haber)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu