Gündem

BAYRAM ÖNCESİ BAKLAVACILARDA TATLI TELAŞ

Kurban Bayramı öncesinde Baklavacıların baklava mesaisi başladı. Kurban Bayramına sayılı günler kala Balıkesir’de baklavacıları tatlı bir telaş sardı. Gelen talepleri karşılamak için yoğun bir mesai sarf eden baklavacılar, Kurban Bayramına baklavaların taze ve lezzetli olarak yetişmesi için günler öncesinden hazırlığını yaptı.

 

Baklava fiyatları yaklaşık 45 lira ile 130 lira arasında değişiyor. Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında bulunan baklavalar, bayram günlerinin vazgeçilmez tatlısı olarak bayramlara damga vuruyor. Kurban bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlıyor. 3 Ağustos Pazartesi günü sona eriyor. Bayram günlerinde ağızları tatlandıracak baklavaların siparişleri ise günler öncesinden verilmeye başlandı. Baklavanın yapımı çok da basit değil başından sonuna kadar hepsi ayrı bir hüner gerektiriyor. Hamurunu, kesimini ve pişirimini ayrı bir usta yapıyor. Kısaca baklava imece usulü hazırlanıyor. Hamurun yoğrulmasından fırından çıkana kadar yaklaşık 2 saat geçiyor.

 

BALIKESİR CEVİZLİ BAKLAVAYI SEVİYOR EN ÇOK TERCİH EDİLENSE SULTAN SARMASI

 

Balıkesir’de Tatlıcı zade birbirinden özel baklavaların siparişlerinin hafta öncesinde alınmaya başladığını söyledi. Her çeşit baklavanın bulunduğu Tatlıcızade işletmesine sorduğumuz sorular karşısında aldığımız cevaplarsa şöyle oldu: “Balıkesir’de şuana kadar baklavalar arasında en çok sipariş edilen baklava Sultan Sarması. Fiyatı 75 lira, Sultan Sarmasından sonra klasik cevizli geliyor, fiyatı 44 lira ve yine çok satılanlar ve talep edilenler arasında. Genel olarak baklava satış fiyatları 44 liradan başlıyor, 130 liraya kadar baklava çeşitleri var. Baklava çeşitlerimiz, fıstıklı, cevizli ve daha birçok baklava çeşidine sahibiz. Balıkesir’de baklava satışları genel olarak müşteriden müşteriye değişebiliyor, fıstıklı cevizli baklavalar tercih edilen baklavalar arasında herkesin damak tadına göre farklı satışlar yapılıyor. Baklavaları 1 gün önceden hazırlıyoruz, yapılış süresi günlük. Her güne taze baklava çıkartıyoruz. Bekleme süresi de 1 gün içerisinde hazırlanıyor haftalarca beklemenize gerek kalmıyor.” Nursima Akyürek’in özel haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu