Bayramda Da Toprağa Emek
Emendere’de Çiftçilerin Üretim Mesaisi Sürüyor

Bayramda Da Toprağa Emek
Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı Emendere Mahallesi’nde, Ramazan Bayramı tatiline rağmen üretim mesaisi devam ediyor. Çiftçiler, sabahın erken saatlerinde tarlalara çıkarak fideleme çalışması gerçekleştirdi.
Özellikle sebze üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgede, domates ve biber fidelerinin hazırlanması için hummalı bir çalışma yürüten üreticiler, “Toprak bayram tanımaz, biz de üretimden geri kalamayız” diyerek bayramda bile toprağı yalnız bırakmadı.
Sındırgı’da Üretim Bayramı
Sındırgı’da tarımın bir yaşam biçimi olduğunu belirten köy sakinleri, “Bayramda tatil yapanlar olabilir ama bizim için en büyük bayram üretmek, emeğimizin karşılığını almak” diyerek kırsalda tarımın her gün süren bir emek olduğunu vurguladı.
Nursima Akyürek