GündemDünyadan Haberler

BAYŞAD “Balıkesir Okuyor” Etkinliği Düzenledi

BAYŞAD “Balıkesir Okuyor” Etkinliği Düzenledi

Bu yıl Balıkesir’de  29 Mart – 04 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanan ve Bakanlıkça ana teması ‘Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik” olarak belirlenen 57. Halk Kütüphaneler haftasında okuma etkinlikleri yapılıyor.

57. Kütüphane Haftası Balıkesir’de de düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Ayrıca Altıeylül Sultan Alparslan Kültür Evi bahçesinde BAYŞAD Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğince düzenlenen kitap okuma etkinliği gerçekleşti.

Sitede Bunu Kullanalim

Birlikte Kitap  Okudular

57. Kütüphane Haftası Balıkesir’de de düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Altıeylül Sultan Alparslan Kültür Evi bahçesinde BAYŞAD Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğince düzenlenen kitap okuma etkinliği bunun yanısıra dün gerçekleşti. Etkinliğe Milletvekili Mutlu Aydemir, Altıeylül Belediye Başkanı Hasav Avcı, Dernek başkanı Gülçin Savaşaneril Yurdakul, Altıeylül Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ozge Ozalp Guneri ve Meclis üyeleri, Yeşilay Balıkesir Şubesi Başkanı Ömür Akyıldız, Obidev Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldız ve ayrıca Belediyenin kadın işçileri yeraldı.

BAYŞAD Başkanı Yurdakul’dan  Üretebilen Bir Nesil Vurgusu

Konuyla İlgili olarak BAYŞAD Başkanı Gülçin Yurdakul, “ Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde Kütüphanelerin öneminin vurguladı. Yurdakul Merhaba’ya yaptığı açıklamada “ Kütüphanelerin yaşamsal alanlara dönüştürülebilmesi için önündeki sorunlarının dile getirilmesi, çözüm yollarının önerilmesi ve hafta boyunca halkın dikkatini kitap ve ayrıca kütüphaneler üzerine çekerek farkındalık oluşturulması hedef. Halk Kütüphaneleri; sanat, kültür, iletişim ve ayrıca bilgi merkezi olmanın yanı sıra halkın üniversitesidir ”dedi.

168398165 10159089727808236 8194963272415807133 N

Bilgi Yuvaları

Yurdakul, “Asıl görevi yaşam boyu sürecek olan eğitimi devam ettirmek ve okuma alışkanlığını tabana yaymak olan Kütüphaneler yaşam boyu alınacak eğitim ve öğretimi desteklerken aynı zamanda hayatın en önemli ihtiyacı olan bilgiyi toplayan, işleyen, hizmete sunan ve yeni bilgilerin üretilmesini sağlayan yerler”. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu