Gündemİlçe Haberleri

BAZEN KÜÇÜK BİR DOKUNUŞ HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR

Eğitim tutkusu ne engel tanıyor ne de imkânsızlık. İstanbul’dan geldi, Ayvalık ilçesine yerleşti. Zamanla onlardan biri oldu. Kendini onlardan biri gibi hissetmeye başladı. Bu süreç içten sevgi ve samimiyetle gelişti. İyilik çok kapsamlıdır. Büyük küçük demeden iyilik yapılabilir. Küçük iyilikler birleşerek büyük değişimler olur.
Ayvalık’ın kırsal Bağyüzü Mahallesine 8 yıl önce geldi. Bağyüzü Mahallesine yerleşip ailesi ve iki çocuğuyla burada yaşamaya başladı. Köy halkını ve köyü seven Fatma Pınar Yeşilkaya 2 çocuğu ile İstanbul’daki koleje değil köydeki okula devam etti. Köy okulunun eksiklerini gören Fatma Pınar Yeşilkaya bu eksikleri bir bir gidermeye başladı. Ve daha sonra bir anasınıfı yapmaya karar verdi. Temel atılmasından bugüne kadar her aşamada görev yaptı. Yüreği güzel bir insan O.
Vali Ersin Yazıcı, Bağyüzü Mahallesine gitti, eğitim gönüllüsü, hayırsever Fatma Pınar Yeşilkaya’yı tebrik etti.
ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLMAK İSTEDİM
Ziyaret nedeniyle büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirten Hayırsever Fatma Pınar Yeşilkaya, “Bağyüzü’ne İstanbul’dan gelip ev yaptırmıştım. Allah nasip etti buraya yerleştik. Çocuklar da evi beğendi. Ve bu köyde okumaya başladılar. 2 çocuğumdan biri 8. sınıfı Bağyüzü Ortaokulunda bitirdi. Diğeri yine bu köyde 5. sınıfta okuyor. Ufak tefek bazı eksikleri tamamlayarak okula destek olmaya çalıştık. Zaman içinde eğitime destek olmayı sürdüreceğim dedim. Bağyüzü Ortaokulunun bünyesinde ana sınıfı yaptırmaya karar verdim. Protokolü; Sayın Valimiz Ersin Yazıcı ile birlikte 2 yıl önce imzaladık. Binamız tamamlanma aşamasında. Eğitime desteklerimi sürdüreceğim. Çocukların mutluluğuna ortak olmak istedim.” dedi.
Eğitim gönüllüsü Fatma Pınar Yeşilkaya’ya teşekkür eden Vali Yazıcı, inşaatın hızlı ve sağlıklı bir şekilde sürdüğünü okulun kısa sürede eğitime açılacağının belirtti.
HAYATI ANLAMLI KILAN DÜŞÜNCE
Vali Yazıcı, hayırsever insanlarımızın kendilerinden çok, Balıkesir’i, çevrelerindeki insanları, toplumu düşündüklerini, hayatı anlamlı kılanın da bu tür düşünce ve davranışlar olduğunu söyledi.
HAYIRDA YARIŞIN DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM
Hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı, “Bu hayırda yarışın devam etmesini diliyorum. Devletimizin eğitime verdiği önem kadar hayırseverlerimiz de böylesi kıymetli bağışları ile eğitime katkı veriyorlar. Bu durum devletimiz, insanımız ve bizim için fevkalade güzel bir husustur. Eğitim öğretime anlamlı bir bağışta bulundukları için hayırseverimizi kutluyorum. Pınar Hanım güzel şey yaptı. Çok kalıcı bir eser bırakıyor.  Orada eğitim görecek ve mezun olacak çocukların duasını almak, onların teşekkürünü almak herhalde hem bu dünya, hem de öteki dünya için çok güzel bir şey olsa gerek. Tüm hayır sahiplerimize bol kazançlar dileyerek, orada okuyacak olan tüm öğrencilerimiz adına da teşekkür ediyor, Balıkesir için, Ayvalık ilçemiz için ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR DAVRANIŞ
Fatma Pınar Hanımefendi’nin yaptığı katkının herkesin örnek alması gereken bir davranış olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Fatma Pınar Hanımefendi, şu yaptığı hayır ile de örnek olmuştur.  Bu erdemi gösteren ve bu gönül zenginliğini sergileyen Pınar Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu