GündemSiyaset

BBP ADAYLARINI TANITTI

Büyük Birlik Partisi 27. Dönem Balıkesir Milletvekili Aday Adayları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi.

Büyük Birlik Partisi 27. Dönem Balıkesir Milletvekili Aday Adayları Tanıtım Toplantısı yapıldı. Aker Et Lokantasında yapılan tanıtım toplantısına 25 aday adayı katıldı.

‘BASKIN SEÇİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ’

Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, ‘Ülkemizin içinden geçtiği süreç, önemli. Hem yurt içinde hem yurt dışında terörle mücadele ettiğimiz bir süreç. Ve bundan öncesinde de 16 Nisan Referandumunda milletimiz bir sistem değişikliğini oyladı. Parlamenter sistemden, Cumhurbaşkanlığı seçimine geçiş ile ilgili bir sistem oylandı. Tabi öğünden bugüne kadar sistem seçimden sonra değişeceği için sistemin değişmesinin hiçbir etkisinin görüşmedi insanlar üzerinde. Ama insanlar burada milletimiz vatandaşlarımız bir tercih kullandı sistemin değişmesi yönünde. O nedenle de bir an önce seçimlerin yapılıp bu sisteme bir an önce geçilmesi gerekiyordu. Bu vesile ile de Sayın Devlet Bahçeli’nin çıkışı sonrasında da Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra 24 Haziran Erken seçim kararı çıktı. Tabi buna bazıları baskın seçim dediler. Aslında baskın seçim değil bir an önce sistem değişikliğinin başlaması ve Türkiye’nin tüm İslam dünyasının dolayısıyla önünün açılması için en erken seçim tarihi belirlendi’ dedi.

‘AK PARTİ LİSTELERİNDEN GİRECEĞİZ’

Büyük Birlik Partisi Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan ‘Biz BBP olarak 16 Nisan referandumunda sistemin değişmesi yönünde bir duruş sergiledik, bir tavır sergiledik. Şuan da bu seçimlerle ilgili de aynı tavrımızı; yani o gün nerede duyuruyorsak bugün de aynı yerde duruyoruz. Aynı tavrımızı göstermeye devam ediyoruz. Cumhur ittifakı ile ilgili ilk dillendirmeye başlandığında biz şunu söylemiştik; Biz, milliyetçi, muhafazakâr, vatansever, demokrat; tüm kesimlerin bir araya gelmesinden birlik beraberlik içerisinde hareket ederek ülkemize milletimize ve Türk İslam dünyasına hizmet etmesinden yanayız. Dolayısıyla da bu ittifakı, bu birlikteliği destekliyoruz. Sonuna kadar da yanındayız demiştik. Tabi ondan sonraki süreçte biz BBP olarak tüm yetkili kurumlarımızla nu istişare ettik. Genel idare kolumuzla görüşüldü. MKYK’da görüşüldü. Sonrasında en son il başkanları toplantısında da görüşüldü. Ve biz Cumhur ittifakının içerisinde AK Parti Listelerinden seçime girmeye karar verdik.

Bununla ilgili de bir kaç gün önce partimizin genel sekreteri ve Ak Parti Genel Başkan yardımcıları da ortak bir açıklama yaptıkları İttifak protokolü de nihayetinde yüksek seçim kuruluna teslim edildi. Dolayısıyla biz bu süreçte Cumhur ittifakının içerisinde AK Parti listelerinden seçime gireceğiz.’Dedi.

 

SAĞLAM ‘KIRMADAN İNCİTMEDEN’

Büyük Birlik Partisi Kurucular Kurulu üyesi Arif Sağlam; “Bu seçimde de biz BBP olarak milletin vicdanı, milletin sesi, Türk dünyasının ve Nizam-ı Âlemin birincil öncülleri olarak bu kutlu yürüyüşe inşallah arkadaşlarımızla birlikte devam etmek istiyoruz” diyen Sağlam şunları kaydetti; “İnşallah bu davada kavgasız, gürültüsüz, hoşgörü içinde seçim bitecek ve biz yine hep beraber kucaklaşacağız. Bu vatanın çocuklarıyız. Bu toprakların insanlarıyız. Kavga etmeden, birbirimizi kırmadan, hele hele iftira tezvirat gibi şeylere girmeden, bildiğimiz doğruları, hakkı ve hakikati seslendirerek bu güzel yarışı hayırlısı ile neticelendiririz. Bu seçimlerin ülkemize Balıkesir’imize, Türk âlemine, İslam âlemine ve Bütün dünyaya hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Aday adayı arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”. dedi. Kamil Akyürek’in haberidir

 

Büyük Birlik Partisi 27. Dönem Balıkesir Milletvekili Aday Aday Listesi şöyle;

Ahmet Ulu
Fatih Korkmaz
Hamza Başarır
Harun Ertaş
Hatice Eren
İsmail Aldemir
İsmail Yılmaz
İsmail Yörük
Kadir Geraslan
Mustafa Yurt
Necdet Koşar
Saim Kaya
Süleyman Atak
Yasin Erdoğan
Zekai Çakır
Abdurrahman Karaoğlan
Ali Filik
Mustafa Yıldırım
Gül Molla
Orhan Kömürcü
Hamide Ay
Şeref Kafa
Gül Örnek
Mustafa Canpolat
Kaner Varol

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu