Gündemİlçe Haberleri

Belediye’den “41 Kere Maşallah” Dedirten Sünnet Şöleni

Belediye’den “41 Kere Maşallah” Dedirten Sünnet Şöleni

Dursunbey Belediyesi 86. Dursunbey Panayırı çerçevesinde 41 çocuğu sünnet ettirdi. Üstü açık otobüs, makam araçları ve kamu araçları ile konvoy yapan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Dursunbey Belediyesi, panayırın son gününde sünnet şöleni ile çocukların ilk mürüvvet heyecanına ortak oldu. Saz mesire alanında bulunan etkinlik alanında gerçekleşen sünnet şöleni için günler öncesinden hazırlık yapan Dursunbey Belediyesi, ilçedeki sünnet kültür ve adetlerini toplu sünnet şöleninde de uyguladı. Şölende Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan gelen misafirleri karşıladı. Sünnete meclis üyeleri, futbolcu İlkay Gündoğan’ın ailesi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile vatandaşlar katıldılar. İlginin yoğun olduğu sünnet şöleninde müzik grupları ve ayrıca Kartepe Belediyesi çocuk mehteran grubu gösterileri yer alırken, vatandaşlara ve çocuklara özel ikramlar da yaptılar.

Aw395063 01
 

Sünnet’in ikinci bölümünde konvoy ve kortej yaptılar. Kortejde çocuk mehter takımı öncülük ederken, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, makam arabası ile sünnet çocuklarını kortejde gezdirdi. Kortejde jandarma, polis, kamu araçları, ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen üstü açık otobüs çocukların sünnet araçları içinde yer aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı konvoyun ardından ise kına gecesi programına geçtiler. Kına yakılan 41 çocuğa ünlü futbolcu İlkay Gündoğan ve ayrıca babası İrfan Gündoğan tarafından çeyrek altın takıldı. Renkli görüntülere sahne olan sünnet şöleni, doyasıya eğlencenin ardından son buldular.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu