GündemEğitimİlçe Haberleri

BELEDİYEDEN OKULLARDA OBEZİTE EĞİTİMİ

Burhaniye Belediyesi okullarda “Sağlıklı ve Dengeli Beslenmeyi” anlatıyor.

Burhaniye Belediyesi Sağlıklı Beslenme ve Obezite konularında okullarda seminerler vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün, Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde sağlık hizmetleri alanında eğitim alan öğrencilere yönelik yapılan seminerlerde Obezite ve Sağlıklı Beslenme konuları ele alındı.

BENGİ ve Beslenme Dostu Okul Projeleri kapsamında yürütülen çalışmalarda Burhaniye Belediyesi, imzalanan protokol ile beslenme eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Yusuf Kenan Özkaraman tarafından verilen seminerlerde; Obezite nedir, nasıl tespit ve tedavi edilir, obeziteden korunmak için neler yapılmalıdır sorularına cevap verilirken; Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin ilgi ve dikkatle takip ettiği seminerler eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek.

Besin guruplarının ve besin öğelerinin önemiyle birlikte vücuttaki etkileşimleri hakkında da bilgiler aktaran Özkaraman ayrıca, boy ve kilo ölçümleri sonucunda fazla kilolu ya da obez sınıfında olan öğrenciler için de Sağlıklı Beslenme Programları hazırlıyor. Düzenli olarak öğrencilerin takibini gerçekleştiren Özkaraman, kilo problemi yaşayan öğretmenlerin de beslenme programlarını düzenliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu