GündemÖzel HaberlerSiyaset

BELEDİYELERE VATANDAŞ NOTU

Yerel seçimler yaklaşırken vatandaşlar, Balıkesir’de yapılan hizmetleri değerlendirdiler. ‘’Hayatı kolaylaştıracak hizmetler istiyoruz’’ diyen vatandaşlar, MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyeleri çalışıyor. Peki Balıkesirliler verilen hizmetten memnun mu? Vatandaşlar ne istiyor? Yerel seçimlere doğru gidilen bir süreçte yapılan çalışmaları MERHABA’ya değerlendiren vatandaşlar, Başkanlara notlarını verdi.

Filiz Güngör: Ben 2. Gündoğan Mahallesi’nde yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden memnunuz. Ulaşım da gayet güzel ama bizim sorunumuz madde bağımlısı gençler. Özellikle bizim mahallemizde, parklarda ve boş arazilerde yaşıyorlar. Alkol tüketiyorlar. Çocuklarımız var. Onlara hem kötü örnek olunuyor hem de tehlike saçıyorlar. Bu konuda önlem alınmalı. Bu kişiler başı boş bırakılmamalı, ekiplerce tespit edilip tedavi altına alınsınlar. Ayrıca BASKİ tarafından faturalara katı atık bedeli, kdv gibi kalemler yansıtılıyor. Asıl kullanımın iki katı para ödüyoruz. Biz bunu istemiyoruz. Gerçekten kullandığımız kadarını ödeyelim. Boşuna bir yola defalarca asfalt döküleceğine o paralar gerçek giderler için harcansın. Altıeylül Belediyesi’nin de bir an evvel sokakları temizlemesini istiyorum. Temizlik personeli ve sahadaki personelin aldığı maaşın hakkını vermediğini düşünüyorum.

“ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN MEMNUN DEĞİLİZ”

Ayşe Kurt: Ben yapılan hizmetleri beğeniyorum ama Altıeylül Belediyesi’nin çalışmalarından memnun değilim. Cengiz Topel tarafında oturuyorum. Oturduğum bölgede temizlik yapılmıyor. Sokaklar çok kirli. Ayrıca apartman girişimizde küçücük bölümlerde köpek besleniyor. Aşıları olmayan tehlikeli bir köpek yaşlılara ve çocuklara tehlike saçıyor. Evime korkarak girip çıkıyorum. Bu konuda belediyeye şikayetlerimi yaptım ama ilgilenmediler. Ben bu konuda yetkililerden çözüm istiyorum. Biz hizmet istiyoruz. Vatandaşın tek isteği güzel bir hayat yaşamak için belediyelerin çalışması ve hayatımızı kolaylaştırması o kadar.

Erdoğan Güneş: Ben ekonomik anlamda yapılan gelişmelerden memnun değilim. Faturalar yoluyla belediyeler vatandaşı para kapısı olarak görüyor. Ben bunu istemiyorum. Bu ticaret değil hizmet. BASKİ’ye ödenen faturalar, elektrik ve doğalgaz faturaları bütçemizin büyük çoğunluğunu kaplıyor. Bu konuda ben dertliyim. Bize değer veren, saygı gösteren paramızı almak yerine aynı dilden konuştuğumuz belediyeler istiyoruz. Seçimlerde vaatler veriliyor sonra da siyasetçiler köşelerine çekiliyor. Ben bunu istemiyorum. Bankalardan bile çekiyoruz. Her kurum vatandaştan para koparmanın peşinde. Belediye hizmet üretsin biz karşılığını zaten veririz.

“KARESİ’DE MUTLUYUZ”

Ahmet Yakışır: Ben Karesi ilçesinde oturuyorum. Biz Karesi Belediyesi’nden çok memnunuz. Yücel Başkanın yaptıkları çalışmalar çok güzel. Özellikle çevre düzenlemeleri ve parklara önem veriyor. Kültür ve sanat açısından önemli çalışmalar yapıyor. Bizim mahalleye parke döşemesi yapıldı. Osmanlı taşlarıymış. Bir arıza olduğunda tek tek çıkarılıp yerine takılıyor. Çok kolay ve rahat. Bu bile en güzel belediyecilik örneği. Sakarya Mahallesi2ne yapılan parkın bir örneği yok. Benim Büyükşehir Belediye Başkan Adayım Yücel Yılmaz.

Aysel Evirgen: Ulaşım konusunda sıkıntı çekmiyoruz. Karesi Belediyesi de güzel çalışıyor. Mutluyuz. Yerel seçimler için adaylar belli oluyor. Ben Başkanımız Yücel Yılmaz’ın tekrar aday olmasını çok isterim. O Karesi’ye çok şey kazandırdı. Yazın çocuklarım Karesi’nin havuzlarına gittiler. Kurslara katıldılar. Tamamen ücretsizdi. Sadece bunun için bile oyum Yücel Yılmaz’a .Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu