GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Belgin Uygur: Kadına Şiddetle Mücadeleye Devam

Belgin Uygur: Kadına Şiddetle Mücadeleye Devam

 

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun Alt Komisyonu olan, Başkanlığını AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur panele katılım sağladı.

 

‘KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI ARTIRDIK’

 

Panel de Konuşma yapan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu Başkanı Av. Belgin Uygur ; ” Kadının ve ailenin güçlenmesi adına, kadını tamamen ev işlerine hasreden; erkeği ise evden soyutlayıp sadece geçim işlerinden sorumlu tutan anlayıştan vazgeçmemiz gerekmektedir. Kadınlarımız üretime, çalışma hayatına katılmalı bunun yanında da erkeklerimiz ev içi sorumluluklarda pay almalıdır’’dedi.

‘’Kız çocuklarımızın eğitimine destek’’

İnsanî, siyasi, sosyal ve ekonomik her alanda kadınlarımızın çok önemli mesafeler kat etmesini sağladık. Kadınların iş gücüne katılımını 100 de 27 ler den 100 de 34 ler seviyesine çıkarttık. Kadın İstihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Geleceğin güçlü kadınları olacak olan kız çocuklarımızın tamamını eğitimle buluşturarak onların eğitilmesini destekleyip kolaylaştırdık.

 

Uygur’un yaptığı Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu ile Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) ortaklığında ‘Geleceğin Sektörlerinde Kadın İstihdamı ve İş-Yaşam Dengesi’ paneli düzenlendi.

Kadınların iş gücüne katılım oranını yüzde 27’lerden yüzde 34’ler seviyesine çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Geleceğin güçlü kadınları olacak kız çocuklarımızın tamamını eğitimle buluşturduk. Kadınların işgücüne dahil olmama nedenleri incelendiğinde; yüzde 45.7’lik oran ile en yüksek payı ev işleriyle meşguliyet almaktadır. Bir kadın, hane halkı ve aile bakımına günde ortalama 4 saat 17 dakikasını ayırırken; bir erkek yalnızca 51 dakikasını ayırmaktadır. İnanıyorum ki Kadınlarımızın emeği, fedakarlığı ve başarısından aldığımız güçle ülkemizi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde en yukarılara çıkaracağız. 2023 hedeflerimize kadınıyla ve erkeğiyle, hep birlikte el ele vererek ulaşacağız.” diye konuştu.

 

Whatsapp Image 2022 03 07 At 12.09.18

 

‘KADINA ŞİDDETLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ’

 

Kadına şiddetle mücadelede hayata geçirilen düzenlemeler ve yeni yapılacak düzenlemelerle ilgili konuşan Milletvekili   Uygur;

“Kadına şiddetin önlenmesi alanında 6284 sayılı yasa başta olmak üzere önemli yasal düzenlemeler hayata geçirdik ve yeni yasal düzenlemeler için de çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ve TBMM Gündemine gelecek olan yeni düzenlemeler ile de kadına karşı işlenen suçların cezası artıracağız.” Dedi.

 

Whatsapp Image 2022 03 07 At 17.29.08

 

‘KARAR MERCİLERİNDE DE KADINLARIMIZIN SAYISINI ARTIRDIK.’

 

“Karar alma mekanizmalarında ve istihdamda kadınların temsili konusunda hala arzuladığımız seviyeye ulaşmış değiliz ama kat edilen mesafenin de önemini görmezden de gelemeyiz. “Diye konuşan Milletvekili Uygur ; “ Parlamentodaki kadın katılım oranını artırdık. Üniversite öğretim elemanları arasında kadınların oranı 100 de 51’e yaklaştı. Her alanda pek çok meslek dalında kadın erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumda.” Diye konuştu.

 

Whatsapp Image 2022 03 07 At 12.09.24 2

 

‘KADINLAR NÜFUSUMUZUN YARISINI OLUŞTURUYOR’

 

Kadınların iş ve aile yaşamlarının uyumlaştırılmasında yapılacak her iyileştirme sadece kadına değil bütün aile bireylerine fayda sağlayacaktır diyen Milletvekili Uygur ;“Nüfusun yarısını oluşturan kadınlar günümüz teknolojilerinin gerektirdiği becerilere sahip şekilde nitelikli istihdama katılmadıkça ve ekonomik hayata katkıda bulunmadıkça ülkelerin kalkınma yarışında tam başarıyı yakalaması düşünülemez. Kadınların istihdamda yer almasının bireysel ve ekonomik güçlenme ile birlikte aile refahının artması, çocuklara eğitim fırsatlarının sunulması gibi önemli sonuçları vardır.

İş ve aile yaşam politikaları her ne kadar kadınlar üzerinden gündeme getirilse de aslında kadın erkek tüm çalışanları ilgilendirmekle birlikte, toplum refahını yükseltmek başta olmak üzere pek çok amaca hizmet etmektedir.” Diye konuştu.

 

Panelde Konuşan Marmara Üniversitesi ESKAR Müdürü Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu; “Yaptığımız bütün araştırmalarda ilgili bütün kamu kurumları, özel sektörler ve konunun muhataplarıyla iş birliği yapmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

Panelde Konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da, “Kadın istihdamının ekonomik yönlerinin yanı sıra bir de sosyal yönleri var ve bunlar da en az ekonomi kadar önemli sonuçlar doğuruyor. Ekonomik olarak kalkınmış kadınların sosyal anlamda da refahlarının yükseleceği, ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddetin bu yolla daha kolay önleneceği açıktır” ifadelerini kullandı.

 

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KREŞİ’

 

Panel Sonrası ertesi gün de çalışmalarına devam eden Milletvekili Uygur; İstanbul Dudullu OSB’de bulunan Kampüs Kreş’i ziyaret etti. Kurum Müdürü Füsun Önay’dan çalışmaları hakkında bilgi aldık.

OSB ‘de Çalışan Kadınların üretime ve ekonomiye doğrudan katılım sağlarken, işi ve ailesi arasında denge kurabilmek için çocuklarını güvenle emanet edebilecekleri Kampüs Kreş’i Kampüs Kreş, 0-6 yaş çocukların en iyi eğitimi alabilmesi amacıyla özel olarak oluşturulmuş fiziksel altyapısı, izlediği Eğitim metotları ve profesyonel kadrosuyla Türkiye’nin en büyük kreşi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu Başkanı Av. Belgin Uygur;” Kadınların istihdamını artırırken İş ve Aile yaşamlarının Uyumlaştırılması; eğitim başta olmak üzere çocuklar için en iyisini yapmak amacıyla kurulan kreş hem kadınların işyerlerine çok yakın hem de çocuklar için adeta bir hayal ülkesi. Bu kadar güzel bir tesisin kurulmasında ve işletilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarımızın, Ülkemize ve dünyaya faydalı, her çağa ayak uydurabilen, bağımsız, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, meraklı, saygılı bireyler olarak yetiştirilebilmeleri için öncelikle Balıkesir’de olmak üzere Ülkemizin her yerinde bu kreşlerin açılması, bu sistemin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışıyoruz.” Diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu