GündemKöşe Yazıları

BELKİ BİR GÜN YAPARIZ

10 yıldır Tiyatro ile uğraşıyorum. Kuşkusuz sahneye çıkmak, alkış almak en büyük hazzım. O alkışın ruhu doyurduğuna inananlardanım.

Bir oyuncu için sahneye çıkmak, seyirciyle buluşmak elbette keyifli ama diğer bir keyif ise özellikle benim için Tiyatro Festivalleri.. O festivallere katılarak başka bir şehirden gelen tiyatrocu ile tanışmak, oyunlar izlemek ve paylaşımda bulunmak çok güzel. Hatta bazen aile olmak.. Bu duyguları fazlasıyla tattığım için şanslıyım. Tiyatro’nun birleştirici gücünü görmek bu olsa gerek. Önceki yazılarımda Festivalleri özel özel değerlendirip, bu organizasyonların şehre kattıkları ile ilgili yorumlar yapmıştım. 20′ ye yakın tiyatro festivaline katıldım. Bunlardan bir kısmı uluslararası festivaller idi. Gördüm, gözlemledim, eğlendim, öğrendim. Sonra da hep düşündüm Balıkesir’de niye olmasın ? Evet evet Balıkesir’de bir Tiyatro Festivali.. Bunu hayal ettim. Mesela Milli Kuvvetler Caddesi’nin girişinde başlayan bir festival açılış korteji, şehirde yurdun dört bir yanından gelmiş Tiyatrocuların ayak sesleri ve coşkusu. Sonra Atatürk Parkı ya da Avlu’da sokak oyunları, gösteriler, tiyatro oyunları… Hayali bile güzel. Hayalde kalmasa keşke.. Balıkesir sanata aç ama bunu da başarabilecek kıymetli bir şehir..

Evet şehrimizde kültür sanat anlamında gerçekleşen etkinlikler var. Avlu Kongre Kültür Merkezin’de Her ay bir tiyatro oyunu seyretmek ya da dışarıdan gelen organizasyonlara katılmak mümkün hatta bu şehirde çocuk oyunları festivali de yapıldı. Ama benim bahsettiğim festival havası çok farklı. Bir nevi şölen yani.. Balıkesir’e yakışacak ve gerçek anlamda katkı sağlayacak bir organizasyon. Kim bilir belki bir gün yaparız..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu