Özel HaberlerGündem

Ben Balkart Dolum Merkezi Değilim

BEN BALKART DOLUM MERKEZİ DEĞİLİM

 

‘Kore savaşı zamanında bizler her gün gazete çıksın diye heyecanla beklerdik’

 ‘Muhtarlar Konuşuyor’ köşemizin bu haftaki konuğu Eski kuyumcular Mahallesi muhtarı Abdullah Küçükoğlu. Röportaj sorularımızı yanıtlayan Küçükoğlu’nun en büyük sıkıntısı ise şaşırtıyor.

Muhtar Küçükoğlu, muhtarlığın bal-kart dolum merkezi gibi görüldüğünü ve vatandaşların muhtarlık binasına bal-kart doldurtmak için geldiğini ifade etti. ‘Artık yeter rica ediyorum burası muhtarlık dolum merkezi değil’ dedi.
Eski kuyumcular Mahalle Muhtarı Abdullah Küçükoğlu muhtarlığın bal-kart dolum merkezi gibi görülmesinden rahatsız olduğunu belirtti. Küçükoğlu konuşmasında, Daha önce Eski kuyumcular Mahallesi eski binası Valilik binası arkasındaydı yerimiz. Muhtarlığımız taşındı. Pek çok vatandaşımız Eskikuyumcular Mahallesi muhtarlık yerini bulmakta zorlanıyor. Muhtarlığın yeni yeri valilik binası arkasında bulunan bal-kart dolum merkezi. Tabelaların asılı olmasına rağmen vatandaşların muhtarlıktan balkart doldurmak istiyor.’


Nehir Yıldırım: Muhtarlara en çok hangi sorular soruluyor? Sizden vatandaşlar ne talep ediyor?

Muhtar Abdullah Küçükoğlu: Eskikuyumcular Mahallesi Muhtarlığına genelde adres bilgileri hakkında sorular soruluyor. Elektrik aboneliklerini açtırmak isteyen vatandaşlarımız bize gelip nereye başvurmaları gerektiğini ve hangi belgeleri almaları gerektiğini soruyorlar. Elektriklerini açtırmak için Muhtarlıktan belge alıyorlar. Avukatlarımız ve esnaflarımızda var. Avukat ve esnaflara ulaşamayan postacılar onların tebligat ve mektupları bize bırakıyor. Adresine ulaşamayan tebligat ve belgeler bize geldiği için avukat ve esnaflar gelip benden alıyor. Mahallemizdeki hasta vatandaşlara da yardımcı oluyorum. Muhtarlığa adres sormak için gelen çok. Adres soranlara da yardımcı oluyorum. Vatandaşların tüm sorunlarına muhtarlık olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorunlarını isteklerini dinliyorum.

 

NY: Yerinizden bahsettiniz. Sohbetimiz sırasında Eskikuyumcular Mahallesi Muhtarlığını Bulmakta Zorluk Çekiliyor Mu ?

Muhtar A.K: Eskikuyumcular Mahallesi Muhtarlığı yeri daha önce valilik binası arkasındaydı. Daha sonra muhtarlığı bal-kart dolum merkezi yerine taşıdık. İnsanlarımız burayı hala bal-kart dolum merkezi sanıyor. En çok bundan şikâyetçiyim. Sürekli pencereme ya da kapıma gelip ’Bal-kart doldurabilir miyiz?’’ diye soruyorlar. Oysa muhtarlık yerinde tabelamız da asılı. İnsanlarımız okumuyor. Okusalar bile dikkat etmiyorlar. Bu durumdan şikâyetçiyim.

 

N.Y:Belediye’nin Kar Yağışı sonrasında mahallenizdeki durum ne oldu? 

Muhtar A.K: Kar yağışı sonrası sorun yaşamadık. Muhtarlığım şehrin en merkezi yerinde bulunuyor. Muhtarlığın arkasında duraklar var. Durakların olmasından da kaynaklı sürekli belediye çalışmaları yapıldı. Ben mağdur olmadım. Belediyenin hizmetlerinden de memnunum. Belediye ekipleri gayet güzel ve özverili çalışmalar yaptı. Kar yağışı güzel oldu. Toprağın kar suyuna ihtiyacı var. Kar toprakta birkaç gün kalacak ki toprak verim alsın. Bu yıl kuraklık yaşandı. Karın yağması bu yüzden de iyi oldu.
Eskiden ülkemizde tarım daha canlıydı. İnsanlarımız çok çalışıyordu. Şimdi bu çalışmalar yok. Çayır hisarlıyım.  Çayırhisar çevresinde çayırlar ve ekili dikili alanlar vardı. Şimdi ekili dikili alanlar azaldı. Binalar ve betonlarla yaşıyor olduk. Tarımda da dışa bağımlı hale geldik. Köyden kente göçler çok oldu. Bu göçlerin olması tarımı da etkiledi. Bağ bahçelerimiz azaldı. Köyde kentte üretimi arttıralım. Gençlerimiz çok çalışsın. Hem eğitim hem de tarım alanında vatandaşlar olarak daha çok çalışmalar yapmalıyız. Hayvancılık da azaldı. Hayvancılığın artırılması ve teşviki için devlette yardım ediyor. Vatandaşlarımız daha çok tarım ve hayvancılığa yönelsin.


N.Y: Gazeteleri ne sıklıkta okuyorsunuz?
Muhtar A.K
: Günümüzde pek gazete okunmuyor diye düşünüyorum. Ben her gün gazete okuyorum. İnsanlar gazete dışında tabelaları da okumuyor. Benim yaşadığım sorunlardan biri halkın okumaması. Bu okumama okuryazarlık değil. Dikkat etmiyorlar. Okur -yazar kişilerde okumaya önem vermiyor. Kore savaşı zamanında bizler her gün gazete çıksın diye heyecanla beklerdik. 85 yaşımdayım. Sürekli gazete okuyorum. Gündemi takip ediyorum. Gençlerimiz gazete okumayı unuttu. Gençlerde telefon bağımlılığı var. Yolda yüzümüze bakan selam veren gençlik yok. Ellerinde telefon dünyadan kopuk yaşıyorlar. Ben herkesin gazete okumasını istiyorum. İnsanlar çalışsın okusun ve de çevreye dünyaya duyarlı olsun. Nehir Yıldırım’ın röportajı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu