Gündem

BENELÜKS’ÜN BE-NE ’Sİ

 Benelüks, Belçika (Belgium), Hollanda ( Netherlands) ve Lüksemburg (Luxembourg) olmak üzere 3 komşu ülkenin ilk hecelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir isim. Bu hafta rotamıza eklediğimiz yerler ; Belçika’nın başkenti Brüksel ve Hollanda ‘nın başkenti Amsterdam . Hazırsanız başlıyoruz.

Brüksel

Fransız ve Felemenk kültürünün ortasında kalmış Belçika’nın ve aynı zamanda da Avrupa Birliği ’nin başkenti olan Brüksel ’i , gri ve resmi bir şehir olmaktan kurtaran birkaç özelliği var. Şehrin en güzel yeri olan , merkezindeki Grand Place (Büyük Meydan ) birbirinden ihtişamlı binalara ev sahipliği yapıyor. Meydanın kuzeydoğusunda yer alan altı tane birbirine yapışık evden ikincisi , meşhur Fransız yazar Victor Hugo’nun sürgün yıllarında yaşadığı ve pek çok kitabını kaleme aldığı evdir. Bu evlerin altında bulunan minik çikolata dükkanlarında , dünyanın en leziz çikolatalarını bulabilirsiniz . ( Belçika çikolatalarından favorilerim ; Starbrook Airlines ve bir de Neuhaus ama bu dükkanların ikisi de bahsettiğim bölgede değil aman dikkat ) Brüksel’in en önemli sembollerinden Manneken Pis de ( İşeyen Çocuk Heykeli )  meydana çok yakın konumda yer almaktadır.

TenTen ‘ i , RedKid’i , Şirinler’i ve bayılarak yediğimiz waffle ‘ ı dünyaya tanıtan bu inovatif başkentin gezilecek en önemli yerlerinin başında St Michael ve Gudula Katedrali , Kraliyet Botanik Bahçesi , Brüksel Şehir Müzesi , Atomium Binası , Parlamentarium , Galeria de la Reinee ( lüks butikler , çikolatacılar ve restaurantlar yer alır ) gelmektedir.

Amsterdam

Dünya’nın en hoşgörülü şehirlerinden olan Amsterdam her kesme hitap eden bir başkent . Kanallardan oluşan , oldukça sulak bir şehir olmasının yanı sıra yoğun bisiklet trafiğiyle de dikkatleri üstüne çekiyor. İnsanların çok iyi İngilizce konuştuğu , ulaşımın son derece kolay olduğu , bisiklet , yaya ve taşıt trafiğinin durmaksızın ahenk içinde işlediği bu yer kesinlikle alışıldığın çok dışında bir şehir. Günümüzde birçok ülkede yasadışı sayılan eylemlerin Hollanda’da yasal olması da buranın dünyanın dört bir yanından , pek çok çevre tarafından ilgi odağı haline gelmesine sebep olmuş. Şehirdeki başlıca gezilecek noktalar : Rijksmuseum ,Van Gogh Müzesi , Rembrandt’ın Evi , Anne Frank’ın Evi, Heineken Experience,  Hermitage Amsterdam, Dam Meydanı ,Lale Müzesi .

Yeme -içme : Envai çeşit peynir (Edam , Gouda en meşhur olanları ) , lezzetli patates kızartmaları , bira ve biftek buranın yeme içme konusunda en çok öne çıkanları . Dünya mutfağından her türlü örneği bulabileceğiniz bu şehirde , benim size tavsiyem; mutlaka bir akşam yemeği için Restaurant Argentino Luna ‘ ya gidip ,enfes bir biftek yiyiniz .

Not : Hollanda’dan alınacak en güzel hediyeliklerin başında , mavi beyaz kendine has süslemesiyle meşhur delft porselenleri geliyor benden demesi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu