GündemEğitim

‘’BENGİ İLE DEĞERLERİMİZE DEĞER KATIYORUZ’’

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Altıeylül Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı. Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Vali Yazıcı, mesleği hakkında sorulan bir soruya, “Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır” dedi. Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, “Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Sorumluluğunuz büyük, her zaman vatandaşın yanında olmanız gerekiyor. Bu makam çözüm üretme makamı, dolayısıyla herkesi dinlemek zorundasınız. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor”dedi.

KİTAP, EN İYİ DOST

Dostluk üzerine öğrencilerin görüşlerini alan Vali Yazıcı, “Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Kitaplar bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olurlar. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız.Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır.” İfadesini kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu