GündemDünyadan HaberlerSiyaset

BENGİ RÜZGARI SÜRÜYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile birlikte BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi okuma etkinliği kapsamında Gönen Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam-Hatip Ortaokulunda idareci, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

BENGİ Projesi’nin sürdüğü 33 ay boyunca sayısız okula giden ve çocuklarla birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, gittiği her mekânda genci yaşlısı demeden herkesi kitap okumaya davet etti.Balıkesir’deki 200. okul ziyaretinde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ilk olarak öğrencilerle kitap okuma saatine katıldılar.Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

“CİDDİ BİR DENEYİM”

Öğrencilerden gelen sorular üzerine Valilik mesleğinden söz eden Vali Yazıcı, “Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır.” dedi. Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, “Üniversite döneminde hem çalışıp, hem okudum. Ciddi bir deneyimdi benim için. Üniversite yıllarımda da kendime göre hedefler belirledim. Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor.”dedi.

“DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLMELİ”

Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Okulda değerler eğitimi sadece bir branştaki öğretmenin görevi değildir. Tüm derslerde değerler eğitimine yer verilmelidir. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bunun için akademik başarı, değerler eğitimi ve okuma konusu çok önemli.”diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu