ÇocukçaEğitimGündem

‘‘BENİM SEVGİLİ DOSTUM’’

Sevgili çocuklar, bugün ‘Çocukça’ sayfamızda İpek Yuvam Anaokulu’nun minik öğrencileri konuğumuz. Hayvanları çok seven küçük arkadaşlarımız, hayvanları sevmenin neden önemli olduğunu anlattılar. Miniklerin, yetişkinlere de söylemek istedikleri var…

Havaların soğuduğu şu günlerde sokakta yaşayan canlı dostlarımız için korunaklı alanlar yapmanın yanı sıra evlerimizin önüne bir kap su ve bir kap mama koymayı da unutmayalım. Bu konuda çok duyarlı olan miniklerin yetişkinlere önemli mesajları var. İpek Yuvam Anaokulu’nun minik öğrencileri, hayvanları çok seviyorlar. Onları koruyorlar. Dünyamızı paylaştığımız sevimli dostlarımızı neden sevdiklerini anlatan İpek Yuvam Anaokulu öğrencilerini dinlemeye hazır mısınız?

Irmak Derin: Ben hayvanları çok seviyorum. Çünkü onlar konuşamıyor ama bakışlarıyla bize ne yapmak istediklerini anlatmaya çalışıyorlar. Ayrıca havalar çok soğuk olduğu için onlar da üşüyorlar. Biz onları korumalıyız. Kapalı alanlarda yaşamalarını sağlamalıyız.

Doruk Ege Kahraman: Kedi, köpek ve kuşlar çok tatlılar. Ama ben bütün hayvanları çok seviyorum. Onlar bizim en iyi dostlarımız. Hayvanlara ne kadar iyi davranırsak onlar da bizi o kadar çok severler.
Sarp Emir Bodur: Hayvanları sevmemiz ve onları korumamız gerekiyor. Mesela ben köpekleri çok seviyorum.

Yağız Karagöz : Kediler ve köpekler çok sevimli oluyorlar. Onlarla vakit geçirmek çok keyifli. Ben hayvanlarla oynamayı çok seviyorum. Tüyleri yumuşacık oluyor. Çok sevimliler.
Kerem Yaşar: Ben hayvanları çok seviyorum. Kediler, köpekler ve kuşlar çok tatlılar. Onlar hayatımızın bir parçası.

Zümra Göçmen: Kışın soğuklar, hayvanları da etkiliyor. Kediler, köpekler ve kuşlar soğukta çok üşürler. Onun için onlara kapalı kulübeler yapmalıyız.

Can Taner: Kış mevsimi çok soğuk olduğu için hayvanlar da bundan çok etkileniyorlar. Soğuklarda üşüyorlar. O yüzden onlara battaniyelerden yuvalar, kulübeler yapmalıyız.
Deniz Toksöz: Hayvanlar çok sevimliler. Onların soğuktan korunması için biz de elimizden geleni yapmak zorundayız.

Uras Yusuf Durmaz: Soğuklarda hayvanlar üşüyünce ve dışarda kalınca ben çok üzülüyorum. O yüzden canlı dostlarımızın her zaman yanında olmalıyız.

Baturalp Demirtaş: Soğuk havalar, hayvanlar için çok soğuk oluyor. Kedileri, köpekleri ve kuşları soğuk havalardan korumalıyız. Onların üşümemesi için yuvalarını yapmalıyız.
Duru Halıcıoğlu: Minik kedileri çok seviyorum. Çok sevimli oluyorlar

Aybars Kağan Ağrıoğlu: Hayvanları çok seviyorum. Sevimli minik dostlarımızı korumalıyız ve onları çok sevmeliyiz.

Sare Aslantaş: Hayvanları çok seviyorum. Onların mutlu olmasını istiyorum.

Ahmet Baru Oruç: Bence hayvanlara çok iyi davranmalıyız. Onlar bizim sevimli dostlarımız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu