Gündem

Berber Ve Kuaförler Oda Seçiminde 4 Adaylı Yarış Başladı

Berber Ve Kuaförler Oda Seçiminde 4 Adaylı Yarış Başladı

Balıkesir Berberler ve Kuaförler Odası Olağan Genel Kurulu Bal Konuk’ta gerçekleşti.18.01.2022 tarihinde gerçekleştirilen genel kurulda Oda’ya kaydı bulunan 4 aday başkanlık için yarıştı.

Mevcut Oda Başkanı İbrahim Demirer’in aday olduğu genel kurulda ayrıca Oda üyeleri İbrahim Koç, Suat Dinçer ve Sadrettin Kabak’ta başkan adayı olarak birer konuşma yaptılar.

Oda tarafından seçime geçilmeden önce mesleğe emek verenlere teşekkür hediyesi sunuldu. Oda tarafından geleneksel hale getirilen teşekkür plaketlerini mevcut Başkan İbrahim Demirer ve bazı oda üyeleri takdim etti. Teşekkür Plaketleri adıyla Balıkesir minyatür Saatleri, mesleğin emektarlarına verildi.

“SOSYAL İÇERİKLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Turuncu listenin adayı Suat Dinçer, “Öncelikle İbrahim Demirer ve ekibine teşekkür ediyor diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyorum diyerek sözlerine başladı. Neden buradayız mesleğimizi daha iyi yerlere taşımak ve eğitim programlarını hayata geçirmek istiyoruz. Gönül elçileri oluşturup sosyal sorumluluk projeleri yapmayı istiyor ve birtakım çalışmaları beraberinde yürütmeyi arzuluyoruz. Bir kişinin değil bin kişinin mutluluğu için bunu istiyor ve herkesin değer görmesini istiyoruz. Turuncu herkese iyi gelecek” dedi.

“AMAÇ GEÇMİŞİ ELEŞTİRMEK DEĞİL”

Mavi listenin adayı Sadrettin Kabak kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında 4 yılın sonunda bugünlerdeyiz. Bir felaket zincirine takılanlar arasındayız. Sevmek zorunda değiliz ama birbirimizi saymak zorundayız. Bugünü milat kabul ediyor hatalardan ders almayı umuyoruz. Bugünkü Türkiye’de kuaförler mesleğinde taban fiyat uygulaması konusuna değinmek istiyorum ”dedi. Fiyatlarla ilgili karşılaştırma yapan Kabak, kullanılan malzemelere gelen zam konusuna dikkat çekti. Eğitim konusunda kendimizi geliştirelim ki güncel kalabilelim eğer bizi seçerseniz bunu gerçekleştireceğiz. Amacımız geçmişi eleştirmek değil gelecekte mesleğimizi geliştirmek. Bu doğrultuda çalışacağız. Bizleri seçerseniz eleman eksikliğinden tutun mesleğimizin sorunlarına çözüm için çalışacağız”

“İYİ VE KÖTÜ GÜNDE YANINIZDA OLACAĞIZ”

Sarı listenin adayı İbrahim Koç, “Odamızda iyi günde kötü günde de yanınızda olacağız. Mesleğimizin hak ettiği yere kavuşması için mücadele etmek görevi. Sizler odaya değil oda size hizmet edecek. Sizlerden ricam oy verirken bunları gözden geçirerek veriniz. Ben ve ekibim iyi ve kötü günde meslektaşlarımızın yanında olacağımıza söz veriyor haklarımızı duyurmak için var gücümüzle çalışacağız diyorum”

“ ANLATILANLARI BİZ ZATEN YAPIYORUZ ANCAK PANDEMİ VAR”

Beyaz listenin mevcut başkan adayı İbrahim Demirer, “Bütün adaylar seviyeli konuştu ancak bahsettikleri konuların tümünü zaten biz yapıyoruz. Pandemi dönemi malum. Tarife ücretlerini biz Ankara’dan alıyoruz. Cebinden 50bin liraları çıkarıp vermek öyle kolay değil. Dükkânınızda saç kesiyor, bıyık boyuyorsunuz neden? Evinize ekmek götürebilmek için. Hiç biriniz oda var birinizde dedi öi odanın aidatını ödedik mi? Eğitim konusunda staj konusunda iddialıyım. Balıkesir’de ben tek başıma mücadele ettim size bu yansıtılacak ama 6 ay ama 1 yıl sonra. Seminerler parasız olmuyor. Hizmeti veririm parasını alırım ama pandemi geçsin. Hele biz tekrar bir gelelim. Teşekkür ediyorum” dedi. Odanın genel kuruluna diğer bazı oda başkanları da katılım sağladı. Haber: Nursima Akyürek Foto: M.Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu