Türkiye GündemiGündem

Bereketli Eller Pasta Atölyesi Sağlık Çalışanlarının Yüreklerine Dokundu

Bereketli Eller Pasta Atölyesi Sağlık Çalışanlarının Yüreklerine Dokunuyor

Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Bereketli Eller Pasta Atölyesi” ile pandemi sürecinde özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının yüreklerine dokundular.

İşbirliği Protokolü İle Hayata Geçti

Bereketli Eller Pasta Atölyesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsmail Koca ile Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Aslı Bahtiyar arasında imzalanan işbirliği protokolü ile hayata geçti. Proje kapsamında okullar arasında öğrencilerin iyi diyaloglar geliştirmeleri ve pandemi sürecini üretim ile değerlendirmeleri. Proje hedeflerine yönelik olarak Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Esra Aydoğmuş, “Farklı iki lise türünde okuyan öğrencilerin birbirleri ile iletişim kurması, pandemi döneminde bilgi ve ayrıca becerilerini paylaşmaları, ortak bir paydada buluşmaları ve bu dönemi verimli geçirmeleridir.” dedi.

Okullardan 5’er Öğrenci

Bereketli Eller Pasta Atölyesi projesi ile iki okuldan gönüllü 5’er öğrencinin katılımı ile önce eğitim sonrasında üretim aşamasına geçen öğrenciler ürettikleri pastaları ise pandemi döneminde özveri ile çalışan başta sağlık çalışanları olmak üzere çeşitli kurum çalışanlarına hediye ettiler. proje detaylarına yönelik bilgiler veren Dr. Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Esma Çolak ise şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Umut Serdar Özkaraca ve proje sorumlu öğretmeni Şenay Bayhan proje için her iki okuldan gönüllü 5’er öğrenci belirlemişlerdir. Projede görevli olan öğrencilerimiz ve danışman idarecilerimiz önce online tanışma toplantısı düzenlemiştir. Ardından proje sorumlu öğretmenimiz Şenay Bayhan tarafından online olarak pasta yapımında kullanılan yöntem ve teknikler, dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili 4 haftalık teori dersi yapılmıştır.

Eğitim Sonrası Üretim Yaptılar

Bundan sonraki süreçte Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bünyesinde bulunan “Bereketli Eller Pasta Atölyesi”nde buluşarak 6 hafta boyunca uygulamalı dersler yapılmıştır. Ayrıca bu pasta atölyesinde birlikte hazırladıkları pastaları çeşitli kurumlara hediye ederek yüreklere dokunmuşlardır. Ayrıca pandemi döneminde yorulan sağlık çalışanlarına da destek olmak için belirlenen sağlık kurumuna kendilerinin hazırladıkları pastaları ulaştırarak bir anlamda teşekkürlerini sunmuşlardır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu