Gündem

BESOB 6 MAYIS’TA SEÇİME GİDİYOR

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (BESOB) 6 Mayıs’ta seçime gidileceğini açıkladı.

Balıkesir il genelinde toplam 85 esnaf odasının seçimleri 26 Mart tarihinde sona ererken, Esnafa ve Ahilik Kültürüne yakışır bir şekilde seçimlerini tamamladıklarını belirten Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, “85 esnaf ve sanatkarlar odamızın genel kurullarını tamamladık. 14 odamızın başkan ve yönetim kurulları değişti” diye konuştu.
Balıkesir’de esnaf odaları seçimleri tamamlandı. İl genelinde 85 odadan 14 odanın başkanı değişti. Şimdi Mayıs ayında yapılacak Birlik seçimleri için çalışmalar başladı.

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’na göre esnaf odaları 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında seçimlerini yapmak zorunda. Balıkesir’de seçimlerini tamamlayan odalar şimdi de Balıkesir Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği seçimlerine kilitlendi. Birlik Başkanı Fehmi Erdem seçim tarihini aldıklarını belirterek “Oda genel kurullarını sükunet içinde tamamladık. 6 Mayıs 2018 tarihinde Balıkesir Edremit Yolu üzerindeki Ekilmiş Düğün Salonu’nda saat 10.00’da Birlik seçimini yapacağız. Şimdiden hayırlara vesile olsun” dedi.

YÖNETİMLER 42 BİN ESNAFI TEMSİL EDECEK

BESOB Başkanı Fehmi Erdem Balıkesir’deki 85 odaya kayıtlı 42 bin esnafı temsil edecek yönetimlerin belirlendiğini ifade ederek “Balıkesir’de 85 odamıza kayıtlı 42 bin esnafımız var. 42 bin esnafımız; başkanlarını, yönetim kurullarını seçti. Yönetim kurulları da birlik başkanlarını seçecek. Odalarımızın yönetim kurulu üyeleri de federasyon yönetimlerini,. Birlik başkanları da konfederasyon başkanlarını seçiyor. Balıkesir’imizin il genelinde 42 bin esnafımız var. Göreve gelen yönetim kurulu esnafımızın sesi olacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu