Gündem

BESOB’dan Sanayi’de Lokma Hayrı

BESOB’dan Sanayi’de Lokma Hayrı

 

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), bu yıl 35.’si kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrı düzenledi.

 

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârları Odası’nın hizmet binasında gerçekleştirilen etkinlikte Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri lokma hayrına katılan konuk ve esnaf teşkilatları başkanlarıyla yakından ilgilendi.

FEHMİ ERDEM “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

BESOB Başkanı Fehmi Erdem geleneksel hale getirdikleri etkinliklerde birlik ve beraberlik ruhunu diri tutmayı hedeflediklerini belirterek “Bizim medeniyetimizde, bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar Neredeyse 10 asırlık bu gelenek ve ahlak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında hep öncü olmuştur. Türk Esnaf ve Sanatkarları özlerinde bulunan Ahilik Kültürünü koruyarak alnı açık, başları dik bir şekilde her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Millet olarak Ahi Evran muhabbetiyle birbirimizi kucaklamalıyız. Sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden, Dünya milletleriyle yarışmalıyız” dedi.

 

Besob Lokma Hayri 6

 

PROGRAM DEVAM EDİYOR

Ahirete göçen esnaf ve sanatkarları için lokma hayrı ve Mevlid-i Şerif düzenlediklerini belirten BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “Bu sene Ahilik Haftası’nın 35.’sini kutluyoruz. Sağ olsun devletimiz ahilik bayramını ahilik haftası olarak kabul etmiş. Ahilik Haftasına, dün Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak başladık. Sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ve Valiliğimizi ziyaret ettik. Valimiz Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’la istişarelerde bulunduk. İlk günün programı kortej eşliğinde yapılan yürüyüş ve bedesten alanındaki etkinlikle devam etti. Burada 6 bin kişilik bir pilav hayrı gerçekleştirdik. Ahilik Haftamızın ikinci gününde yani bugün programa ahirete göçen esnaf ve sanatkarların ruhu için döktürdüğümüz lokma hayrıyla devam ettik. Teşkilat başkanlarımız bu etkinliğe katılım gösterdi. Yarın da İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi’nde başarılı öğrencilerine yönelik bir program gerçekleştireceğiz. Cuma günü de ahiliğin kuruluş yeri olan Kırşehir’de olacağız. Pazar günü haftamızı noktalayacağız” dedi.

Mevlid-i Şerif ve Lokma hayrına Ak Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, Balıkesir İl Vatandaşlık ve Nüfus Müdürü Mahmut Keçeci, Karesi Müftüsü Hasan Canlı, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Diker, S.S. Umum Madeni Eşya ve Bilimum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Hüseyin Özgen, Balıkesir İnşaat Mühendisleri Odası Sekreteri Korhan Yakut, Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı oda başkanları ile sanayi esnafı ve vatandaşlar katılım sağladı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu