Gündem

BESOB’TA ERDEM’Lİ YENİ DÖNEM

BESOB seçimleri yapıldı. Birlik seçimlerinde 85 Oda’nın yönetim kurulları Birlik Başkanı’nı seçmek için sandığa gitti. 596 oy ’un kullanıldığı seçimde 345 oyla Fehmi Erdem güven tazeledi. Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin’in de aday olduğu seçimde Tekin,250 oy aldı.1 oy ise geçersiz sayıldı.

BESOB’a bağlı,85 oda 625 hazirunun olduğu seçimlerde iki aday yarıştı. Her iki adaydan biri olan Mevcut Birlik Başkanı Fehmi Erdem ve Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bin üyesi, olan oda yönetimlerinden 7 kişi, bin’in üzerinde olan oda yönetimlerinden 9 kişinin kullanabildiği oylarla seçim yarışı heyecanlı ve dolu oldu geçti.

Balıkesir Esnaflar Odaları Birliği’nin 2018 olağan genel kurulu yapıldı. Divan Başkanlığını Süleyman Saran’ın Yaptığı genel kurulda Divan Başkan Vekili Hasan Gündoğan Katip üyeleri Erdoğan Güder, Mustafa Dayı ve Kamil İçen oldu.

 

‘’HEDEFİMİZ OTEL’İ TAMAMLAMAKTI’’

Konfederasyonda Balıkesir BESOB’un temsili yetinin olmaması eleştirildi. Eleştirilere Başkan Fehmi Erdem yanıt verdi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem birlikle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Erdem, Tuhafiyeciler Oda Başkanı İsa Erol’un söylemlerine sert çıktı. İsa Başkanda bilir ki; bizim geçtiğimiz dönem hedefimiz, Otel’i bitirmekti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve İsa Başkanında orada olduğu yerde dedik ki; Pazarlıksa pazarlık başka şey istemiyoruz yeter ki otel bitsin.300bin lira sözü aldık. Bu sözü de 305bin lira olarak yerine getirdi. Gücümüz yeter kabul görürse, bizim için bu onur ve gururdur.’ dedi. Bu İstekleri anladığımı sanıyorum. Müsaade edilirse istekleri yapılabilir ölçüde yerine getireceğimizin taahhüdünü burada veriyorum’ ifadelerini kullandı.

İSTEK VARSA YAPARIZ.

 İSTEDİNİZ OLMADI MI?

Başkan Fehmi Erdem,2 Başkan vekili isteği ile ilgili olarak yapılan öneri ve eleştiriye’’ gereken neyse yapılmaya çalışılıyor ‘’yanıtını verdi. Erdem, ’noksanlık varsa oda tamamlanır’’ dedi .Acil istekler olduğunda odamız evrak konusunda anında ulaştırmak için çaba gösteriyor diyen Fehmi Erdem, Demirciler Caddesindeki BESOB binasının misafirhane olarak kullanılması gerektiği görüşüne de yanıt verdi. Erdem ‘ Orası Boş duruyor. Allah şahidim ki şu otel biterse orayı satarız diyordum ama Allaha şükür burayı da satmadan tamamlandık. Üyelerimizden kim hasta oldu biz duyduk ta gerekeni yapmadık? Orası boş. İhtiyaç varsa, orayıda misafirhane olarak değerlendirebiliriz.’ Dedi. Salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

 

‘’135 ESNAFIMIZI 15 TEMMUZ’DA ŞEHİT VERDİK’’

BESOB Genel sekreteri Hüseyin Saran, ‘’ 42bin üyenin en büyük STK’sı olarak hizmet vermeye çalıştık. Esnaf teşkilatı ve odalarımızın sorunları ile yakından ilgilenerek ilgili olmaya çalıştık.’’ dedi. Genel sekreter Saran, sorunlara çözüm üretme adına gerekli ilgililere sürekli sorunların aktarıldığı ve çözüm için çalışıldığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ahilik geleneği ve kültüründen gelen aileleri ile 20 milyonluk bir camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlar cesaret le dimdik ayakta durdular. Tek vücut ile sarsılmaz irade ile devletimizin milletimizin yanında hep var olmuş ve olacaktır. 135 esnafımız 15 Temmuz’da şehit düşmüştür .Allahtan rahmet milletimize başsağlığı diliyoruz’ ifadelerini kullandı.

BESOB Başkanı Fehmi erdem’in yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor;

YÖNETİM KURULU

Başkan Fehmi Erdem

Necdet Erkan

Hayati Seçen

Hayri Özden

Hasan Bayram

Alaattin Akçeşme

Ömer Metin

Hasan Yıldız

Çetin Canbaz

DENETİM KURULU

Necdet Berber

Turgay Kapan

Semih Keleş

Selamettin Çakır

Oğuz Çakırcalı

Disiplin Kurulu

Şerafettin Çıkar

Fatih Nuran

Şükrü Kobak

Ercan Ay

TEKİN ‘2 ADET’Lİ BAŞKAN VEKİLLİĞİ SİSTEMİ’

Şoföreler Odası Başkanı Rıza Tekin kendisini tanıtarak başladığı Birlik üyelerine şöyle seslendi: ‘’40 yaşındayım. Yeni Başkan olarak bilinsem de teşkilata 2005 yılında girdim. Oda yönetimlerimizin isteği ve desteği ile kendimde bu iradeyi, enerjiye, güveni gördüğüm için aday oldum.85 Odamızı temsilen birliğimizin tek başkan vekilliğiyle yönetimi aksaklıklara neden olmaktadır. Kazanırsam başkan vekilliğini 2 adet yapacağım. Biri daimi idari başkan vekili, diğeri ilçelerden sorumlu başkan vekili. Bu vekiller ilçelerden olacak ve her 2 yılda bir dönüşümlü olarak başkan vekilliği yapacak.85 Odamız var.8 yönetici var. Koordinatörlük sistemi getirip 10 odaya 1 yönetici koordinatör olacak. Yönetim kurulu toplantısında bu arkadaşlarımız sorunları anlatacak ve o toplantıda orunlar çözümler ele alınacak.’’

ESNAFI DÜŞÜNDÜK DÜŞÜNECEĞİZ

Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin yaptığı konuşmada, ‘’Balıkesir’i üç ayrı grup olarak değerlendireceğiz. Bandırma-Gönen-Marmara adası-Erdek-Manyas-Susurluk 34 Oda. Altınova’dan Havran’a kadar 24 oda. Merkez ve kırsalda 27 oda. Bölge toplantıları yapılarak ilçe  yerel yöneticilerinin davet edileceğini söyledi ve toplantıda kayıp kaçak sorununun da ele alınacağını belirtti. Birliğin merkezde bulunan gayrimenkulünü misafirhaneye çevirmek istediğini ifade eden Tekin esnaf teşkilatının zor durumda kalan refakatçilerinin de burada konaklama imkânının sağlanabileceğini ifade etti.  Oda’nın Konfederasyon toplantılarına ivedilikle katılım sağlaması gerektiğini ve Balıkesir BESOB ‘un, şehrin bunu fazlasıyla hak ettiğini savundu. Fatma Kara’nın haberidir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu