EkonomiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BEST AŞ YUSUFELİ BARAJI İÇİN DEV TRAFOLAR ÜRETTİ

BEST AŞ YUSUFELİ BARAJI İÇİN DEV TRAFOLAR ÜRETTİ

Ülkemiz ve Balıkesir için önemli bir değer olan BEST Yusufeli Barajının dev trafolarını üretti. Balıkesirli firmanın ülkeye ve şehre kazanımlarının arttığı sürece ilişkin Ankara Balıkesirliler Dernek Başkanı Servet Camgöz’de önemli bir açıklama yaptı.

Ülke Kazanımlarına Dikkat Çekti
BEST Bir Balıkesir ve ülke markası diyen Camgöz, ekonomik kazanımlara ve üretime dikkat çekti. Ayrıca, baraj ekonomiye 5 milyar liralık katkı sağlayacak. Dahası Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş (BEST) trafo üretti ve hizmete sundu. Yusufeli Barajının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Best 1 E1669549013599

“34 Milyar Liralık Maliyetle Türkiye’ye Yakışır Eseri Artvin’e Kazandırdık”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde “Baraj ve santral 100 katlı gökdelene denk olan 275 metre yükseklikle ülkemizde ilk dünyada da kendi sınıfında 5’inci sırada yer almaktadır. Bu barajda üretilecek 1 milyar 900 kw saat enerji ekonomiye 5 milyar lira katma değer verecektir. Enerji sıkıntısı olsa sadece burası 1,5 yıl enerjiyi temin eder. Su depolama kapasitesi 2,3 milyar metreküp olan Yusufeli Barajı’nın enerji üretim kapasitesi 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını tek başına karşılayacak düzeydedir. Velhasıl Türkiye’nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimiz’e kazandırdık.” Demişti.

Balıkesirli Dernek Başkanından Tamamen Yerli Övgüsü
Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz Yusufeli Barajının elektrik trafolarının üretiminin BEST tarafından yapıldığına dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Camgöz sosyal medya paylaşımında “BEST, yeni açılan Yusufeli Barajının da elektrik üretecek dev trafolarını üretti. BEST, İngilizce değil; Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. nin baş harflerinden kısaltılmış şekli. Tamamen yerli. Tebrikler BEST, tebrikler Rona bey. Dünyaca ünlü memleket firmamızı yürekten kutluyorum” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu