GündemEkonomi

BEST HEM ARAŞTIRIYOR, HEM GELİŞTİRİYOR

AR-GE’de Türkiye’nin 500 Büyük Kuruluşunun içerisinde İlk 30 da yer aldı.

 

YIRCALI HOLDİNG’in en büyük kuruluşu olan BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş’nin 2010 yılında sektörde ve Balıkesir’de kurulmuş olan ilk Ar-Ge Merkezi (Araştırma – Geliştirme) ile rekorlara imza atmaya devam ediyor.

Farklı sektörlerden 500 firmanın yer aldığı Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları listesinde bu yıl ilk 30’a girerek büyük bir başarıya imza attı.
Ar-Ge alanındaki başarılarını arttırarak devam ettiren BEST A.Ş., ülkemizde bir çok tanınmış firmaları geride bırakarak, araştırma ve geliştirmede de lider bir kuruluş olduğunu kanıtladı.
Araştırma ve geliştirmeyi büyüme stratejisinin bir parçası olarak ele alan BEST A.Ş, kendi teknolojisini üreterek, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Enerji Bakani Fatih Donmez

TÜRKİYE’NİN İLK ENERJİ AR-GE MERKEZİ

 

2010 yılında kurulan Türkiye’nin ilk enerji sektörü Ar-Ge Merkezi olan Best Ar-Ge Merkezi; 2019 yılı içerisinde toplam 61 Ar-Ge projesi tamamladı. Yaklaşık 54.5 milyon lira olan Ar-Ge harcaması; Best’in toplam cirosunun %7’nin de üstüne çıkmaktadır. Bu oran %2 civarında olan Avrupa Birliği ve %1 civarında olan Türkiye GSYH’ya göre Ar-Ge harcaması oranının üstündedir.
Firmanın 10 yıllık Ar-Ge çalışmaları neticesinde kazanılan gelir ise 2019 cirosunun yaklaşık %60’ını oluşturuyor. Türkiye’nin yetkin bilim kurulu olan TÜBİTAK tarafından desteklenen ve denetlenen; ülkenin ve firmanın teknoloji seviyesini ileriye taşıdığı 34 TEYDEB projesinde paydaş. Mevcutta devam eden 2 adet AB destekli HORIZON projesinin de proje partnerleri arasında olan firma, bu alanda da öncü konumunda. Önceki yıllarda yapılan başvurular ile birlikte toplam patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka başvuru sayısı 2019 yılı itibari ile 24’e çıkartıldı. Dünya, Avrupa ve Türkiye patent ofislerine başvuruları bulunuyor.

 

PERSONEL EĞİTİMİ MERKEZİN ÖNCELİKLERİNDEN

 

2019 yılı toplam BEST Ar-Ge Merkezi personeli sayısı 81’dir. Personele eğitim imkanları sağlamak Ar-Ge merkezinin önceliklerinden biri. Toplam Ar-Ge personelinin %17’sini yüksek lisans yapmış personeller oluşturuyor. Doktora yapan personel sayısı ise %6 civarındadır, bu oran Ar-Ge Merkezleri arasında oldukça yüksek kabul ediliyor.
Ar-Ge Merkezi; üniversiteler ile işbirliği konusunda da hem Balıkesir ili üniversiteleri, hem de Türkiye’deki tüm üniversiteler ile konusunda uzman akademisyenlerle çalışmalarını sürdürüyor.. Üniversitelere ek olarak; ülke menfaatine TSE, IEC ve CIGRE gibi uluslararası komitelerde görev almakta, Cigre Türkiye Transformatörler ve Reaktörler komitesinin yöneticiliğini 2019 yılından beri ARGE Merkezi Müdürü Ahmet Kerem Köseoğlu sürdürmekte. Merkez Müdürü; TTGV tarafından 2018 yılında verilen, Türkiye’nin En İnovatif Personeli – Refik Üreyen ödülüne layık görüldü.
Best A.Ş. Ar-Ge Merkezi; Türkiye’nin önde gelen imalat sektörleri olan otomotiv, savunma sanayi, ilaç, kimya ve beyaz eşya sektörlerinin arkasında, enerji sektörünün en önemli temsilcisi konumunda yer alıyor. Bu yıl 10. yılını kutlayacak olan tecrübeli BEST – ARGE Merkezi, çalışmalarına devam ederek; ülkemize, ilimize ve firmaya katkıda bulunmaya devam ediyor.

Best Gorsel Yeni 7

KADIN İSTİHDAMINDA DA ÖNCÜ

 

BEST A.Ş, ayrıca mühendislik ve büro personeli olarak % 17 oranında kadın çalışan istihdam ediyor. Ayrıca üretim birimlerinde kadın çalışan sayısını artırmayı bir sosyal sorumluluk olarak görüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu