GündemTürkiye Gündemi

Betül Dikici: “Geziye Sahip Çıkmakta Kararlıyız”

Betül Dikici: “Geziye Sahip Çıkmakta Kararlıyız”

 

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Başkanı Betül Dikici, gezi olayları hakkında basın açıklaması yaptı

 

 ‘‘ARKADAŞLARIMIZIN MASUMİYETİNE İNANIYORUZ’’

Betül Dikici yaptığı basın açıklamasında meslektaşları Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman ile Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın da bulunduğu 7 arkadaşının da 18’er yıl ceza aldığı Gezi Davası Karar duruşmasına dikkat çekerek : ‘’  Arkadaşlarımız 100 gündür haksız ve suçsuz yere cezaevinde tutuluyor. Arkadaşlarımızın masumiyetine inanıyor, bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Meslek alanlarımızın tarihsel birikimle oluşmuş temel ilkeleri çerçevesinde halka ait olanı korumak, kamu yararını savunmak; biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevidir.’’ dedi.

‘’ GEZİ PARKINI KORUMAK MESLEKİ ETİK İLKESİ ‘’

Dikici açıklamasına : ‘’ Bu görev doğrultusunda, İstanbul kentinin en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi Parkı park olarak kalsın diye mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi. 2013 Haziran’ında, korunması gereken yalnızca kamusal alanlar da değildi üstelik. İktidarın baskı politikaları, temel hak ve hürriyetleri günden güne askıya alması yurttaşların nefes almasını daha da zorlaşıyor, ülkenin geleceği karanlığa gömülüyordu.’’ diyerek devam etti.

 

295706730 5319675378101280 2040673796298281927 N

 

GEZİ, SİMGESEL BİR MEKAN

Betül Dikici Gezi’nin aydınlık bir geleceği savunma, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıkma ile doğal alanları, meraları, kıyıları, ormanları, kamusal alanları koruma düşüncelerinin kesiştiği simgesel bir mekana dönüştüğünü ifade etti. Açıklamasında ‘’  Farklı mücadele alanları kesişti ve ülkemizin mücadele tarihine kazınacak bir halk hareketine dönüştü.’’ sözlerine de yer verdi.

MİLYONLAR İKTİDARIN KARŞISINA DİKİLDİ

İktidarın geziyi karalamaya çalıştığını belirten Betül Dikici : ‘’ Toplumun ortak değerlerini bir bir sermayeye altın tepside sunan, bu gerçekliği örtmek üzere gerici bir toplum inşa etmeyi deneyen, kadına, sanata, etnik ve kültürel değerlere saldıran iktidarın siyasal temsilcisinin karşısına dikildi milyonlar. Yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen iktidar partisi defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştı Gezi’yi ve hep başarısız oldu.;’’ dedi.

GEZİYE SAHİP ÇIKMAKTA KARARLIYIZ 

Arkadaşlarını asla yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Dikici sözlerini :’’ Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 100. Gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. diyen Betül Dikici sözlerini ‘’Biz kazanacağız! Gezi kazanacak !’’ diyerek noktaladı.

Haber: Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu