Betül Dikici’den Kartalkaya Yangınına Sert Tepki
Bolu Kartalkaya'da çıkan yangın sonrası Betül Dikici, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini vurguladı.

Betül Dikici’den Kartalkaya Yangınına Sert Tepki
Bolu Kartalkaya’daki otelde meydana gelen yangın, ülke genelinde büyük bir üzüntüye yol açarken, TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, yaşanan olayı sert bir şekilde eleştirdi.
Bolu Kartalkaya’da bir otelde 21 Ocak 2025 gecesi meydana gelen yangın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Dikici, yangında hayatını kaybedenleri anarken, güvenlik önlemlerinin yetersizliğini vurguladı.

Betül Dikici’nin Açıklaması:
Dikici, yangında hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı dilerken, yaralıların da en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni etti. Yangının ardından yapılan değerlendirmelerde, güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve denetimlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Dikici, şu ifadeleri kullandı:
“Yangınla mücadele, söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verecek çalışanlara gerekli eğitimlerin ve donanımların sağlanmadığı anlaşılmaktadır. Bu durum, yangın güvenliğini sağlamak ve riskleri azaltmak adına atılması gereken adımların atılmadığını gösteriyor.”
Yapı Güvenliği ve Denetim Eksiklikleri:
Betül Dikici, yapı güvenliğinin sağlanması için gerekli olan kamu denetimlerinin ihmal edildiğini söyledi. Yangın risklerini en aza indirgemek için tasarım, yapım, kullanım ve işletme süreçlerinde güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve bu eksikliklerin büyük trajedilere yol açtığını ifade etti.
“Yangınların önlenmesi için gerekli harcamalar genellikle gereksiz masraf olarak görülüyor. Bu tür ihmaller, pek çok yangında yurttaşlarımızın hayatını kaybetmesine yol açtı. İhmallerin sonuçları ağır olmuştur. Tüm sorumlular hesap vermelidir.” diyen Dikici, can kayıplarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
“Önlenebilir her ölüm cinayettir”
Betül Dikici, yangınla mücadelede eksiklikler ve güvenlik önlemlerindeki ihmallerin sorumluları hesap vermeli dedi. Dikici, yapıların yangına karşı güvenli olmasının sağlanmasının önemini yineleyerek, “Önlenebilir her ölüm cinayettir” diyerek tepkisini gösterdi.
Haber: Bülten
Bakan Yerlikaya ve Milletvekili Uygur Yangın Bölgesinde