GündemDünyadan HaberlerSiyaset

Beyaz Saray’da Ağırlayacak

Beyaz Saray’da Ağırlayacak. ABD Başkanı Joe Biden, gelecek hafta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Beyaz Saray’da görüşecek.

Beyaz Saray’da Ağırlayacak

Beyaz Saray'Da Ağırlayacak. Abd Başkanı Joe Biden, Gelecek Hafta Nato Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Beyaz Saray'Da Görüşecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklama yayınladı. Biden’ın 12 Haziran’da NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’i ağırlayacağını duyurdu.

Beyaz Sarayda Agirlayacak 1

Jean-Pierre, Biden ile Stoltenberg’in gelecek ay yapılıyor olacak Vilnius Zirvesi hazırlıklarını görüşeceklerini aktardı. Liderlerin NATO müttefiklerinin caydırıcılık ve savunmasını daha da güçlendirmenin yanı sıra ortaklıklarını derinleştirme çalışmalarını da görüşeceğini kaydetti.

Beyaz Saray'Da Ağırlayacak. Abd Başkanı Joe Biden, Gelecek Hafta Nato Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Beyaz Saray'Da Görüşecek.

Jean-Pierre, Biden ve Stoltenberg’in NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya verdiği desteği de ele alacaklarını bildirdi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Kaynak: Haber Merkezi

 

NATO Hakkında

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, 4 Nisan 1949’da 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması’na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 19 ülkenin daha katıldığı uluslararası askerî ittifaktır.

Örgüt üyeleri herhangi bir dış güçten gelebilecek saldırıya karşı ortak savunma yapmaktadır. NATO’nun merkezi, örgütün Kuzey Amerika ve Avrupa’daki 31 üyesinden biri olan Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunmaktadır. 19 ülke NATO’nun “Barış İçin Ortaklık” adlı girişiminde yer alırken 19 ülke kurumlaşmış diyalog programlarına dâhildir. Tüm NATO üyelerinin toplam askerî harcaması, dünyadaki savunma harcamalarının %70’inden fazladır. Üyelerin savunma harcamalarının GSYİH’lerinin %2’si kadar olması gerekmektedir.

 

Beyaz Saray Hakkında

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri devlet başkanlarının Washington’da bulunan resmî ikametgâhıdır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin federal başkenti olan Washington’daki çok sayıda resmi binanın en önemlisidir. Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk başkanı George Washington, başkentin yerini tespit edip planlar çizdirdi. Ancak yeni kurulan başkentte hiç oturamadan 1799 yılında öldü. Ölümünden bir sene sonra başkanlık binasının açılışı gerçekleşti. Ayrıca bina baştan başa beyaza boyandı.

John Adams’dan beri bütün ABD başkanları burada oturmuştur. Üstelik geniş bir park içinde yaklaşık altı hektar büyüklüğünde bir arazide bulunmaktadır. Bununla birlikte 52,5 metre uzunluğunda ve 25,5 metre genişliğinde 2,5 katlı bir binadır. Binanın merkezi ve orijinal kısmı Virginia kum taşından inşa edilmiş olup, birçok değişikliğe rağmen 18. yüzyıldaki Georgian stilini muhafaza etmektedir. İlk banyo Beyaz Saray’a 1877’de ilave edilmiştir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu