GündemTürkiye Gündemi

BGYC 23 Nisan Mesajı

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek mesajında şu ifadelere yer verdi; “TBMM’nin 99. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyorum. Egemenliğin temelleri atılırken, aziz milletimiz Cumhuriyetimizin kuruluşu için birlik ve beraberlik içinde yılmadan ve güçlü bir şekilde mücadele vermiştir. “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” sözüyle Meclis’in kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur.

Bağımsızlık Yolunda ilerleme…

23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan halk, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanı olarak beyan etmiştir. Tarihte destan yazan aziz milletimiz, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından her alanda hızla gelişmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmiş; Türkiye bugün, dünyanın saygın ve örnek ülkelerinden bir durumuna gelmiştir. Bu güç ve inançla Tüm dünya çocuklarımızın Balıkesir’deki tüm çocuklarımızın bayramını en samimi duygularımla kutluyor ve el ele kutlayacağımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarının aynı sevinçle gelecek yıllarda da kutlanmasına doğru aldığımız bu yolda birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum’ dedi.

Bayramınız Şen Olsun

Kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize ,teşekkür ediyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, yad ediyorum.Tüm çocuklarımızın, bayramı şen olsun”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu