GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BGYC Başkanı Akyürek “Gazeteler İçin Beklediğimiz Yüzde Yüz zam onaylandı”

BGYC Başkanı Akyürek “Gazeteler İçin Beklediğimiz Yüzde Yüz zam onaylandı”

 

Anadolu basını için büyük önem taşıyan resmi ilan fiyatlarına beklenen zam geldi. Yapılan yüzde 100’lük zam Resmi Gazete ’de yayınlandı. Buna göre; yeni tarife 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

Yüzde Yüzlük Artış Beklentisi Karşılık Buldu
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından teklif edilen Resmi İlan Fiyat Tarifesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. 25 Kasım tarihinde toplanan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda alınan kararla Sütun/cm fiyatı 35 lira olan yerel basın için geçerli resmi ilan fiyatları yüzde 100 artışla 70 lira olmuştu.

Resmi Gazetede Yayımlandı
Söz konusu karar Resmi Gazete’de de yayımlandı ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Alınan karara göre; Resmi ilanların bir santimetresinin tek sütundaki yayın ücreti; Günlük fiili satış sözleşmesi 50 bin adedin altındaki gazeteler için 70 Türk lirası, Günlük fiili satış ortalaması 50 bin adedin üzerindeki gazeteler için 100 Türk Lirası. Belirtilen ücretlere KDV dahil değil.

BGYC Başkanı Akyürek “Öneri ve Beklentimiz Karşılık Buldu ”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balıkesir Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek, “Anadolu basınının nefes alması açısından beklediğimiz zam geldi.Bu konuda yaptığımız önerilerimizi ,isteklerimizi her fırsatta dile getirdik .Konunun uzun süredir takibindeydik. Bekletimizin yüzde 100 zam olduğunun da altını çizmiştik. Basın İlan kurumu Genel kurulu da beklentimiz yönünde bir karar aldı. Tüm Anadolu gazeteleri adına teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yoldaş Kocaer’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu