GündemTürkiye Gündemi

BGYC’DEN GAZETECİLERE “GEÇMİŞ OLSUN” MESAJI

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) Mardin Nusaybin’de “Barış Pınarı Harekâtı”nı izleyen gazetecilere yönelik açılan ateşle ilgili açıklama yaptı.

Gazeteci ve Gazeteciliğin her dönem Terörün hedefi olduğunu belirten BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek “Medya mensuplarına bölgede yapılan saldırı planlı ve bilinçli olarak yapılmaktadır. Zira, meslektaşlarımızın buradan verecekleri gerçeği yansıtan haberler, PKK-YPG terör örgütüne destek açıklaması yapan ABD ve AB ülke yöneticilerinin kendi kamuoyuna yaptıkları açıklamaları direkt yalanlayan ve terörün iç yüzünü ortaya çıkaran haberlerdir” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZ GERÇEĞE AYNA TUTUYOR

Barış Pınarı Harekâtı ile Ülkemizin güney sınırında kurgu ve kukla Terör devleti kurmak isteyen Sömürgeci devletlerin düşmanca tutumunun aleni bir şekilde ortaya çıktığını esefle izlediklerini ifade eden Akyürek; “İşte tam da bu nedenle meslektaşlarımızın orada ateş altında yaptığı görevi ‘kutsal bir görev’ olarak addediyoruz. Zira meslektaşlarımız, zaman zaman canlı olarak da verdikleri haberlerle, terör destekçisi ülkelerin PKK-PYD terör örgütünün hazırladığı kurgu haberleri kullanarak enformasyon kirliliği yaratmasına da engel olmakta ve dijital çağla küçülen dünyaya gerçekleri sunmaktadır” dedi.

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek “Barış Pınarı Harekatı’nı izleyen yaklaşık 25 gazetecinin olduğu otelde Kamışlı yönünden açılan ateş sonucu yaralanan iki gazeteciye geçmiş olsun dileklerin ileterek haber alma hakkı için uğraş veren gazetecilerin harekat bölgesinde olup biteni aktarmanın derdinde olduğunu ifade etti. Akyürek, “BGYC den arkadaşlarımız da harekat bölgesine uygun görülen yerlerde destek için yola çıktı. Manevi desteğin yanında bir ve beraber olduğumuzun şahitleri olan basın mensuplarının da görevlerini ifa etmelerinin önem taşıdığının altını çizmek istiyorum. Bundan önce gerçekleşen harekatlarda akreditasyonumuzu yaptırıp bizde sıcak bölgelerden haber taşıdık. Hatta aracımıza saldırı olmuştu. Rabbim meslektaşlarımızın da yanında olsun. Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinden Akreditasyon işlemlerini tamamlayan arkadaşlarımız, oradaki meslektaşlarımızla buluşarak istişareler yapıyor. Bu arada yaralanan iki gazeteci arkadaşımıza Allahtan şifa diliyor meslektaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, Türk Milletini, Ümidi olan Kadirşinas, Âlicenap bu Kahraman Necip Milleti her türlü dahili ve harici, düşmanların şerrinden muhafaza eylesin diyorum” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu