Gündem

BGYC’DEN UYGUR VE CANBEY’E TEŞEKKÜR

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Semra Aman Akyürek yazılı bir açıklama yaparak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yeni yargı paketindeki düzenlemeler konusunda “bildiğiniz gibi icra ve basın ilanlarıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin sona erdirilmesi gibi bir düşünce söz konusu değil” şeklindeki açıklamasının Gazetecilik adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek “Ülkemizde ki tüm gazeteleri etkileyen önemli bir konuda tüm meslek örgütlerinin girişimde bulunduğunu elbette biliyoruz. Ancak Balıkesir Milletvekilleri olan Belgin Uygur ve Mustafa Canbey’in bu konuda gösterdikleri olağanüstü hassasiyet, özel çaba ve süreç içinde sağladıkları katkı için BGYC ve tüm meslektaşlarımız adına kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Akyürek, Adli yargı reform paketi ile gündeme gelen konunun mecliste tartışıldığı dönemde Mecliste yapılan ziyaretlerde, İcra yolu ile yapılan satışlarda Gazete İlanının, satışa bahis olan gerek menkul, gerekse gayrimenkullerin gerçek değerine satışında önemli bir katkı sağladığı ve bu anlamda ciddi mağduriyetlerin önüne geçildiğini örnekleri ile gündeme getirdiklerini hatırlattı.

Akyürek, Komisyon nezdinde Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Adalet Komisyonu Üyesi Belgin Uygur, Adalet Bakanlığı nezdinde ise AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in konunun üzerinde hassasiyetle durarak istişareler yapıldığını ve ilgilendiklerini, muhataplarının da dikkatle üzerinde durmalarını sağlamalarının Özgür bir Basın ve medya anlamında sonuca etki ettiğine işaret etti.

BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’in konuyla ilgili açıklaması şöyle.

Uzun süredir Yeni Yargı Paketi’yle icra ilanlarının gazetelerde yayınlanmayacağı yönündeki açıklamalar tedirginlik yaratmıştır.

TBMM nezdinde yapılan girişimler sonucunda bu gün gelinen noktada, tartışmaya açılan İcra Satış İlanlarının Gazetelerde yayınlanma konusunda bizzat Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’ün “bildiğiniz gibi icra ve basın ilanlarıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin sona erdirilmesi gibi bir düşünce söz konusu değil. Böyle bir düzenleme yargı paketinde söz konusu olan bir düzenleme değil. Dolayısıyla gazete, medyanın da desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili, sona erdirmeyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil” şeklindeki açıklaması tüm basın camiasını rahatlatmıştır.

Gerek İlanların yayınlanması aracılığı ile oluşabilecek mağduriyetlerin engellenmesi adına, gerekse özgür gazetecilik adına sçz konusu kararların alınma aşamasında emeği geçen, Başta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Balıkesir Milletvekillerimiz Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç olmak üzere tüm meslek örgütlerine teşekkür ediyoruz.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu