GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BİGADİÇ KURTULUŞUNU KUTLADI

Bigadiç Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen 4. Sünnet Şöleninde 37 çocuk için kına gecesi yapıldı.

Hasan Pekdemir Parkında başlayan mevlidi şerif ve yemek ikramının ardından, AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur’un katılımlarıyla takı töreni gerçekleştirildi. AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,Balıkesir Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy’un katılımlarıyla Kazakistan Halk Dansları ve Konseri,eğlence ve kına merasimi gerçekleştirildi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun eşi Alime Avcu, sünnet çocuklarının ellerine kına yaktı. Geceye katılanlara belediye tarafından Osmanlı şerbeti, dondurma, çerez ve macun şeker ikramlarında bulunuldu. Sünnet çocukları ve aileleri doyasıya eğlendiler.

AVCU ‘’BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN’’

Törende konuşan Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, “Örf ve adetlerimiz neyse yapacağız ve bunları çocuklarımıza da yaşatacağız. Kurtuluşumuzu halkımızla doya doya yaşamamız lazım. Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Şehitlerimizin ruhuna uygun bir program tertipledik. Türkiye’nin kıymetini bilelim. Allah bu mutluluğumuzu, birliğimizi daim etsin.Sünnet olan çocuklarımızın ailelerine Allah daha nice murvetlerini göstermeyi nasip etsin.” diye konuştu.

MEHTERAN GÖSTERİSİ YAPILDI

Daha sonraki gün Hükümet konağı önünde gerçekleşen tören Esir kızın Muharip Gazilerce Kurtarılması ile başladı. Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Gökçe Uygur, İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Türkoğlu,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aytunç Tayfur,İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz,Meclis üyeleri,İlçe Daire Müdürleri ve Amirleri,Siyasi parti ilçe Başkanları,Oda Başkanları,Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar. Tören Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun konuşması, öğrencilerin şiir okuması,Folklor gösterileri,Mehteran gösterisi ve dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi ile tören sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu