Görüntülü Haberler

Bigadiç Peynirinde Dağ Kokulu Kekik Esintisi

 

Bigadiç Peynirinde Dağ Kokulu Kekik Esintisi

 

2019-2020 Yılında Bigadiç’te yaptığı yatırımlarla adından bölge genelinde söz ettiren Bigadiç Süt Üreticileri Birliği, Alaçam dağlarında yetişen doğal kekiği peynirle buluşturmayı başararak elde ettiği ürün ile ülke genelinde ses getirmeye hazırlanıyor.

Birlik Başkanı Murat Değer kuruldukları günden bu yana birlik adına önemli işlere imza attıklarını belirterek, “kongremizde konuşmamda buradan dünyaya açılacağımı ifade etmiştim ve siz de haber yapmıştınız. Bu gün kurduğumuz süt ürünleri tesisimiz ve bu tesiste ürettiğimiz katma değer ürünlerle önce ülkeye sonra da dünyaya açılma zamanı geldi” dedi.

Değer, pandemi dönemine rağmen yatırımı yavaşlatmadıklarını ifade ederek “biz bu hikayeyi önce süt toplama bölgelerimizde yani köylerimizde ki süt üreticilerinin yanında olarak yazmaya başladık. Üretici kardeşlerimizin karşılaştıkları zorlukları kurduğumuz birlik çatısı altında birer birer aşarak bu günlere geldik” dedi.

Bigadiç ve Balıkesir’de Birlik olarak başarılı işlere imza attıklarını ve bu konuda kendilerini ziyaret ederek takdir eden devlet adamları ve siyasiler olduğunu ifade eden Birlik Başkanı Murat Değer, “bu ziyaretleri ve destekleri bizi memnun ediyor. Bigadiç, Balıkesir ve elbette ülkemiz adına katma değer yaratan işleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Birçok peynir çeşidini ürettiklerini ifade eden Başkan Değer, “tüm ürünlerimiz genel anlamda beğeni görüyor. Dağ Kokulu Kekikli doğal peynirimiz, katkısız ve yöre sütlerinden üretilen yoğurdumuz da hemen ilgi gördü. Benzinliğimizde de yine üretici üyelerimize önemli avantajlar sağlıyoruz. Bu birlikten güç doğdu ve daha güçlü işlere de imza atamaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu