Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer: “Süt Bir Yaygınlaşıyor”

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer: “Süt Bir Yaygınlaşıyor”

 

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer,  Bigadiç’in önemli bir değer olduğunu ve hayvancılıkta en önde gelen Balıkesir’in bir ilçesi olma özelliğini taşıdığını belirtti.

 

SÜT BİR ÜRETİM VE TÜKETİME KAPI ARALADI

 

Her alanda üretime vurgu yapan Başkan Değer, Bigadiç’te Süt Bir olarak çeşitlilik ve üretme anlamında da önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi. Bigadiç ilçesinde bulunan Süt Bir Fabrikası zengin bir çeşit ağına sahip. Bunun yanında ilçeye has doğal ürünlerle elde edilen her ürün Süt Bir markası ile mağazalarda satışa sunuluyor.

 

SÜT BİR ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLERİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

 

Süt Üreticileri Birlik Başkanı Murat Değer Süt Bir’deki üretimle birlikte lezzete gelen yoğun talep bizi atağa geçirdi ve memnun etti. Bizde gelen talebe cevap vermek istedik diyen Başkan Değer, Çeşitlilikte sınırsız olduklarını ve internet üzerinden de satış yapıldığını söyledi. Sağlıklı doğal ürün sundukları için Süt Bir Mağazalarının ilgi gördüğünü belirtti.

 

Süt Bir Lezzet Sınırlarını Zorluyor

 

Bigadiç’in süt miktarı ve hayvancılık çiftçisi açısından farkı olduğunun altını çizen Başkan Murat Değer, günlük ortalama 300 ton süt üretimi ile besi hayvancılığının etkilerinin de ilçede fark yarattığını ifade etti. Balıkesir’in dışarıya çıkışı olan karkas et açısından değerlendirildiğinde Bigadiç’in 34.6sını karşıladığını belirtti. Her alanda üretime vurgu yapan Başkan Değer, Bigadiç’te Süt Bir olarak çeşitlilik ve üretme anlamında da önemli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi. Topraktan yetiştik, hayvancılıkla birebir uğraştık diyen Başkan Değer, “ Babam muhtardı ‘ben muhtarlık yapmayacağım’ dedi ancak; köylü sen yapmayacaksan Murat bizim muhtarımız dediler ve bizi bırakmadılar. Doğal muhtar olduk” diyerek iş yaşamında da teveccühle birlikte var olduklarını ifade etti.

 

Murat Değer “Üreticimiz Kazanacak Dedik Üretici İçin Çalışıyoruz”

 

Murat Değer, “İlçemizde süt artışı ile birlikte Bigadiç Süt Üreticileri Birliği’ni düşündük. Bigadiç’in hiçbir köyünde soğutulmayan bir sütü kalmadı. Soğutma tankları koyduk. Sorunları biliyorduk ve nokta atışları yaptık ve başardık. Laboratuvar ihtiyacımız vardı ve laboratuvarımızı kurduk. Süt tozu konusunda bir sıkıntı yaşandı biz bu konuda da birşeyler yaparız dedik ve bazı anlaşmalar yaparak ilçemizden sütü alıp götürüp süt tozu elde ettik. Sütü taşıma konusunda da bir araç aldık ve sütümüzü o araçla taşıdık ”dedi. Süt Bir ile İşletme bazlı olarak çalışmaya başladıklarını belirten Murat Değer, 300-500 litre süt üreten üreticilerimiz var. Üreticimizin cebine giren para böylelikle bir nebze artmış oldu. Yem deposu açtık. Uygun şekilde üreticimize ulaşmasını sağladık. Fabrikamız bayramda bile açık. Biz hep çalışıyoruz. Üretimin hep içinde olduk, içindeyiz ”şeklinde konuştu.

 

SÜTBİR Şarküterileri Heryerde

 

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, tüketicilere şarküteriler aracılığı ile ulaştıklarını belirtti. Her ilçeye ulaşıyoruz, ulaşacağız diyen Murat Değer MERHABA’ya yaptığı konuşmasında, “ İlçemize ve üreticimize hizmet etme gayesi ile çalışıyoruz. Hedefimiz de hep bir tık ötesi oluyor. Avrupa pazarlarına,   doğu ülkelerine, Asya ülkelerine, Ortadoğu’ya heryere ulaşma hedeflerimiz var. Neden olmasın? Biz çalışıyoruz. Ülkemizde yaygınlaşmanın yanında biz hedefleri yüksek tutuyoruz ”ifadelerine yer verdi.

 

Doğal Ürünlerin Lezzet Geçidi Oldu

 

Bigadiç ilçesinde bulunan Süt Bir Fabrikası zengin bir çeşit ağına sahip. Bunun yanında ilçeye has doğal ürünlerle elde edilen her ürün Süt Bir markası ile mağazalarda satışa sunuluyor. Süt Üreticileri Birlik Başkanı Murat Değer Süt Bir’deki üretimle birlikte lezzete gelen yoğun talep bizi atağa geçirdi ve memnun etti. Bizde gelen talebe cevap vermek istedik ”dedi.

 

 “Her Daim Taze Ve Lezzette Sınır Tanımayan Kalite Süt Bir”

 

Yoğurt, peynir çeşitleri, tereyağı, kaşar peyniri ve höşmerim tatlısından mozzarellaya kadar çok geniş bir yelpazeye sahip süt ürünlerini üretmeye başladıklarını söyleyen Başkan Murat Değer, ”Bu mesleğe aşık olmazsanız bu mesleği yapamazsınız. Uzun bir maraton ve bu maratonda koşmak zor. Allah’ın izni ile de bu anlayış içerisinde yolumuza devam ediyor, ayrıca vatandaşlarımızın sağlıklı ürünlerle buluşması için gece gündüz koşuyoruz. Sevkiyatlarını kendi araçlarımızla gerçekleştirdiğimiz günlük ve taze olarak mağazalarımıza ulaştırdığımız ürünlerimize hijyen konusunda çok hassas davranarak ayrıca raflarda da en fazla üç gün tutuyoruz” dedi. Nursima Akyürek’in Haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu